低學歷髮型代表

390 回覆
2383 Like 161 Dislike
哈佛畢業
咁係因為你地冇權啫
笑撚左笑撚埋右 你不如叫傻閪俠
華人社會先係咁
外國大把高學歷, 專業人士玩唔同髮型
所以悲哀既係社會
2024 仲用人地咩髮型/有冇紋身judging

你班毒撚真係好柒
因為有九個甩頭髮
呢個真係 但有時自己都會用外型judge人

Shame on myself未搣得甩哂呢個價值觀
維持咗好長時間一般髮型
唔關學歷事
亞洲人輪廓冇咁深
剪依種頭根本襯唔起
加上思想比較保守
鬼佬就冇問題
華人社會始終係行集體主義你標奇立異實令大眾反感
https://www.youtube.com/watch?v=6sQo6lhVuYU&list=PLiyT3ZJaRwTserNl6ag-hCQ1J2ydnSxIG&index=15

外國都會用外型judge人,其實好正常心理學上第一印象

片中會計師
TOM FORD話佢著到小朋友咁, 沒有客戶放心俾錢你管理
唔係喎 你外國大把專業人士都係長頭髮㗎喎
我喺澳洲住 大把工程師都係長毛 有去過澳洲嘅朋友都應該知好多鬼佬都係長頭髮㗎喎

只不過相由心身 本身本土墨水嘅人氣質都唔同 同一個髮型present出出嚟嘅感覺都唔同咁解囉

完全同長頭髮短頭髮剷青冇關係 純粹有啲人係柒就係柒

喺香港先咁戇鳩 出嚟做嘢都仲有髮禁 男人留長頭髮好多工種都唔俾做 跟住女人剷青又會俾人指指點點 黐撚線社會

澳洲啲消防員警察直頭紋身都得添

樓主你post嗰個髮型 其實應該同髮型無關 碧咸咁樣整呢個頭我都覺得型 但係普通柒頭整咪柒囉 根本就係睇個人咋嘛

而且小弟當年讀大學 都係外國但係第二個國家 好多PHD讀化學物理嗰班 有一半都係長毛
右邊係大家食頭

呢啲頭
有冇名堂
TOM FORD 成60歲個樣仲係30歲
有冇高學歷髮型嘅代表?
唔會因為你長頭髮唔做你生意
但會因為長頭髮你連份工嘅機會都無囉
醒少少啦
其實呢張圖係串緊啲咩
你出黎做野未?
無錢無學歷無人格都溝死女
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞