我正式宣布,連登嘅質素已經退化到雨傘前

208 回覆
150 Like 140 Dislike
我等緊你掟磚放火喎, 幾時呀?
係咪下世

有時你哋啲撚樣真係好撚煩, 鬼唔撚知遊行冇用咩, 咁係咪乜撚都唔洗做呀? 係咪連表達有幾不滿都唔得。
成撚日冇用冇用, 係㗎, 揸撚住鍵盤笑人港豬一定立於不敗㗎喎, 我都識啦
有人磚又掟過, 火又放過,差佬又打過, 夠武勇啦, 咁又有咩用呀請問, 改變咗啲咩呀,吓?
根本全世界都知係得中共倒台先有用, 咁你做唔做到吖又??

遊行未必無用喎
但泛民嘅遊行一定無用囉
根本從來都係佢地行事方法問題
正如支聯會年年叫平反六四
但請問除左叫口號之外佢地仲做過咩實際嘢?
而家你地跟住泛民乜都做唔到仲好意思怪番我鍵戰?

答撚咗你啦, 鬼唔撚知冇用咩
話咗企出嚟係一種表態
亦都話撚埋你聽掟磚打差佬都係冇用啦
只有一個方法有用 - 中共倒台
咁你有冇計令佢倒台呀?
咁冇辦法令中共倒台就永遠乜都唔洗做, 一世等運到呀?
你連態都唔表人哋鬼知你不滿呀, 永遠做沉默的羔羊呀

連企下出黎,遊下行表態都唔做嘅,咁中共咪大條道理話香港繁榮昌盛,市民滿意政府,無任何不滿示威囉,係咪想昆人做到咁呢,上面班話遊行都唔好去嘅5毛

遲啲連遊行表達嘅機會都冇, 一定會越來越收窄
係咪下世

有時你哋啲撚樣真係好撚煩, 鬼唔撚知遊行冇用咩, 咁係咪乜撚都唔洗做呀? 係咪連表達有幾不滿都唔得。
成撚日冇用冇用, 係㗎, 揸撚住鍵盤笑人港豬一定立於不敗㗎喎, 我都識啦
有人磚又掟過, 火又放過,差佬又打過, 夠武勇啦, 咁又有咩用呀請問, 改變咗啲咩呀,吓?

遊行未必無用喎
但泛民嘅遊行一定無用囉

話咗企出嚟係一種表態
咁你有冇計令佢倒台呀?

連企下出黎,遊下行表態都唔做嘅,咁中共咪大條道理話香港繁榮昌盛,市民滿意政府,無任何不滿示威囉,係咪想昆人做到咁呢,上面班話遊行都唔好去嘅5毛

遲啲連遊行表達嘅機會都冇, 一定會越來越收窄

依家嘅5毛真係進化左好多,鼓吹你咩都唔做扮晒焦土,實質就係散播失敗思想,令大家連反抗嘅意志都無埋 ,好撚野
真係好多五毛/傻仔想叫其他人行番回頭路跟販民

你講下你地非犯民路線係乜

本土勇武路線玩左幾年,成果見唔到,人就捉晒,仲要自我分裂,朵又臭埋
係咪下世

遊行未必無用喎
但泛民嘅遊行一定無用囉

話咗企出嚟係一種表態
咁你有冇計令佢倒台呀?

中共倒台幾時變左一個方法
呢個係結果黎喎

咁你冇方法令中共倒台吖嘛, 冇就收嗲啦
淨識批評遊行冇用, 集會冇用, 和理非冇用, 係要企高地話人, 好似淨係你知咁, 個個都知冇用啦
但從來冇有用建議, 自己又唔帶隊做, 你諗住永世坐喺電腦前就自便, 到最後連示威遊行嘅自由都冇嘅時候發覺自己乜都冇做過, 贈你哋呢類人三個字 - 冇撚用。

上面我講過啦
連登本土佬三味野
勇武,反大中華,反犯民行動
以前三樣野一齊做,而家勇武收晒皮
得返屌犯民

出面街聽到你班友都覺得煩
咁香港人又唔想比人拉,又唔想放棄
係得返和平遊行架咋

呢個時候無得blame邊個行動係正確
無絕對正確絕對錯誤的判斷
你覺得你可以激進你可以激進
但屌人地溫和就係大錯特錯

大多數人的民情就係只能和理非,咁有咩方法令和理非work d先係要諗的問題,你做抗爭係為人民抗爭,應該因人民特性而隨機應變,如果班人好似豬咁你就要諗辦法訓練佢地做老虎,而唔係屌佢地做豬

任何示威抗議都有變數,但一定要出黎
做大個人數,咁有事發生左都有人數充撐

香港人天生就係怕事怕比人打比人拉,輸唔得太多野,講真難民潮後代你想佢地點呀,走難都係因為怕死又唔想傷害人咋嘛,其實今次不分黨派為左一個訴求已經進步左,之後就係要諗繼續統合戰線同各自爬山的配合,但成敗最終都係睇港豬架咋,最重要係必要時港豬肯撐場

如果屌人果d係五毛當我無講過啦,你地目的都係想無人出黎咋嘛,落地獄挫骨揚灰啦
咁香港人又唔想比人拉,又唔想放棄
係得返和平遊行架咋

呢個時候無得blame邊個行動係正確
無絕對正確絕對錯誤的判斷
你覺得你可以激進你可以激進
但屌人地溫和就係大錯特錯

大多數人的民情就係只能和理非,咁有咩方法令和理非work d先係要諗的問題,你做抗爭係為人民抗爭,應該因人民特性而隨機應變,如果班人好似豬咁你就要諗辦法訓練佢地做老虎,而唔係屌佢地做豬

任何示威抗議都有變數,但一定要出黎
做大個人數,咁有事發生左都有人數充撐

香港人天生就係怕事怕比人打比人拉,輸唔得太多野,講真難民潮後代你想佢地點呀,走難都係因為怕死又唔想傷害人咋嘛,其實今次不分黨派為左一個訴求已經進步左,之後就係要諗繼續統合戰線同各自爬山的配合,但成敗最終都係睇港豬架咋,最重要係必要時港豬肯撐場

如果屌人果d係五毛當我無講過啦,你地目的都係想無人出黎咋嘛,落地獄挫骨揚灰啦

同意
請教樓主有何抗爭大計

無?
我有冇大計同我個post有乜關係?

點解無
請教樓主有何抗爭大計

無?
我有冇大計同我個post有乜關係?

點解無

姐係鳩屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞