我正式宣布,連登嘅質素已經退化到雨傘前

208 回覆
150 Like 140 Dislike
你呢D正宗本土本上腦
本土派一樣要和理非集會&遊行
但分別在於本土派同泛民既出發點 諗既野係有唔同
而且當日雨革同魚革 係咪都要D人聚集左係現場先引發到件事發生呀???
你本土派全部縮係屋企 係等於乜撚野都唔會發生
魚蛋檔第日都唔會重開得到 而係比食環封殺哂
諗多D細節野啦

班傻鳩成日都覺得可以一步登天
次次都要鳩衝
唔衝就係和理非係鬼
唔講有幾多義士奶咗嘢
民心都唔係勇武度啦
你地睇唔起左膠黃之鋒
偏偏佢入冊先有全球回響

依個係民智問題
歐美幾百年政治
人地一早就清楚政治點玩
人地知道政治講「自己有咩力量」,而唔係「要求有咩行動」
因為目的清楚,人地唔會要求政治領袖做乜做物,人地會講自己嘅力量可以做到乜嘢
但香港依啲亞洲政治,人地攻擊抹黑梗係要搵政治領袖攻擊㗎啦,但民智低嘅原因下,連自己都將信念投放在係政治領袖。政治領袖唔係自己睇㗎,係人地睇
遊行形式好似一樣
但參加過雨革既支持本土派既人心態上已經有唔同

以前只會叫警察開多條行車線,而家d人見有機會就就會湧出咗有車行既路
以前遊行完會鬧長毛夜晚仲搞事,而d人會等完咗之後有咩事
以前亦唔會叫人唔好用八達通出去

有無退化係睇心態,唔係睇支唔支持單一個和理非遊行

港豬應該做返港豬做嘅嘢
以前港豬唔論政,社會氣氛俾民憤蓋住
依家港豬論政咩都批評,聽親都係「不了」
論政成為熱潮,而唔係抗爭成為熱潮
依個就係失敗主義嘅由來
成日話篤灰
邊一單篤無灰?
定d教主皇上講完又跟住人吠?

勁,原來冇事發生過

source?

問得出source就證明左雨革個陣你縮得幾撚入

哦,即係無就生安白做
明晒
反對遊行係咪心態,乜留喺屋企屌人遊行就會得到民主?乜而家即刻衝就可以得到想要嘅目標?

遊行呢一樣野不嬲係攞黎聚民心,等多啲人接受反抗呢樣野,團結起黎
老土啲講句,團結先係力量,香港人唔團結,有同一意識,只會令義士白白犧牲

仲有,網絡有幾大號召力你唔係唔知呀?見到咁多五毛你都明啦下話,而家喺度話遊行唔應該出,就即係否決要團結呢個槪念,咁你同五毛有咩分別
你可以話遊行有咩改善,比建議,甚至比計劃,而唔係潑人冷水

香港需要大家一齊改變,如果係真係想香港好,唔該停止出呢啲post,做返啲有意義啲嘅嘢啦
你呢D正宗本土本上腦
本土派一樣要和理非集會&遊行
但分別在於本土派同泛民既出發點 諗既野係有唔同
而且當日雨革同魚革 係咪都要D人聚集左係現場先引發到件事發生呀???
你本土派全部縮係屋企 係等於乜撚野都唔會發生
魚蛋檔第日都唔會重開得到 而係比食環封殺哂
諗多D細節野啦

班傻鳩成日都覺得可以一步登天
次次都要鳩衝
唔衝就係和理非係鬼
唔講有幾多義士奶咗嘢
民心都唔係勇武度啦
你地睇唔起左膠黃之鋒
偏偏佢入冊先有全球回響

依個係民智問題
歐美幾百年政治
人地一早就清楚政治點玩
人地知道政治講「自己有咩力量」,而唔係「要求有咩行動」
因為目的清楚,人地唔會要求政治領袖做乜做物,人地會講自己嘅力量可以做到乜嘢
但香港依啲亞洲政治,人地攻擊抹黑梗係要搵政治領袖攻擊㗎啦,但民智低嘅原因下,連自己都將信念投放在係政治領袖。政治領袖唔係自己睇㗎,係人地睇

嗰時雨傘最好笑係
佔到三個區就沒有大台,只有群眾
升級失敗就入雙學數
反對遊行係心態,乜留喺屋企屌人遊行就會得到民主?乜而家即刻衝就可以得到想要嘅目標?

遊行呢一樣野不嬲係攞黎聚民心,等多啲人接受反抗呢樣野,團結起黎
老土啲講句,團結先係力量,香港人唔團結,有同一意識,只會令義士白白犧牲

仲有,網絡有幾大號召力你唔係唔知呀?見到咁多五毛你都明啦下話,而家喺度話遊行唔應該出,就即係否決要團結呢個槪念,咁你同五毛有咩分別

香港需要大家一齊改變,如果係真係想香港好,唔該停止出呢啲post,做返啲有意義啲嘅嘢啦
樓上幾位好高質
😂😂👍🏻
反對遊行係心態,乜留喺屋企屌人遊行就會得到民主?乜而家即刻衝就可以得到想要嘅目標?

老土啲講句,團結先係力量,香港人唔團結,同一意識,只會令義士白白犧牲

老土啲講句,團結先係力量,香港人唔團結,同一意識,只會令義士白白犧牲

其實你唔去冇所謂冇人逼你,但你都冇資格去批評有去嘅人,唔係話講馬要跑得快過隻馬 而係人地起碼有果個心去做啲野出嚟俾人睇 而你就剩係識企埋一邊指指點點 咁係一種咩心態?就算你話冇實質效果又點 起碼你肯去做 唔多唔少都一定有改變到呢件事,但你乜都唔做就一定乜都唔會改變
老實,到今日仲有十幾萬人上街已經叫好彩,97到2017有成百幾萬大陸仔落黎香港,即係每7個人有一個係大陸蝗,仲幻想香港人會同你勇武抗爭其實係唔係諗大左呢?
其實你唔去冇所謂冇人逼你,但你都冇資格去批評有去嘅人,唔係話講馬要跑得快過隻馬 而係人地起碼有果個心去做啲野出嚟俾人睇 而你就剩係識企埋一邊指指點點 咁係一種咩心態?就算你話冇實質效果又點 起碼你肯去做 唔多唔少都一定有改變到呢件事,但你乜都唔做就一定乜都唔會改變

係屌鳩你班仆街痴去販民度都冇改變
只會比佢地出賣
話你阻撚住晒
篤你出黎
讉責暴力

樓上有會員話篤灰老作喎

只會比佢地出賣
話你阻撚住晒
篤你出黎
讉責暴力

又係呢d似是而非指控
咁你咪自己組織自己搞行動囉
無人阻到你架
反對遊行係咪心態,乜留喺屋企屌人遊行就會得到民主?乜而家即刻衝就可以得到想要嘅目標?

即刻唱返晒今天我

階段性勝利,嚇到777好撚驚

不過人地成班去左開p啫

只會比佢地出賣
話你阻撚住晒
篤你出黎
讉責暴力

樓上有會員話篤灰老作喎

你咪拎一單出嚟囉
你又無
一味話篤灰篤灰,又無source
一係就係熱普城on9仔,一係你就係五毛

你有source,可能我信你架喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞