美股認真討論區MMMCDLXXIV

1001 回覆
0 Like 4 Dislike
係人都知
所以唔明有咩接受唔到d teslun
反而我覺得elon good deal
佢有比多咁成套fsd放落去中國玩
真係未必吹水應該好快見到fsd robotaxi

中國大陸咪比亞迪加滴滴出行
elon送哂比中國有咩所謂
佢要賺錢唔獨家靠佢個名都夠賺
但佢唔靠中國就一直停係beta,出事,停止運作
美國出事要賠錢法律責任一大堆野
唔知話係work life balance 好定躺平好
世界各人種9成9都係叫人衝自己鬆再笑尻人無計
珍 佢個robotaxi比大陸d智駕食左頭啖湯就等爆倉
呢個場係最佳起步點
啲人唔值錢因為
有咩事咪封網用錢解決
正常人都唔鍾意ot啦
食就食硬
佢做到
大陸都好快做到

個個睇佢想獨市
佢擺明唔係
佢想要自己做到唔care人地
信心問題
睇timeframe
你望下季k咪知點解要試撈
所以出邊話elon要獨家得啖笑
同中共deal可以唔比技術會放比你?
佢對自己咁有信心
比你抄一樣多人用
佢得到自己想得到既野
時間仲要快好多

利申 唔係teslun fair value 200
大姿叫熊軍衝 但自己收埋5萬股spy
事後孔明係人都識
已經上返180

睇黎200應該一星期內既事
電車啦 比大陸搞掂埋套fsd加埋環保平靚正
外國政府仲敢大加關稅咩 咪又好似temu shein咁死死地氣比人買
都係互相利用
馬一龍得到最大實驗場攞Data
中國咪拎佢硬件軟件支援中國電車產業

但其實有得睇
垃圾車啲硬件比晒你
中國啲電車都係9流

軟件呢啲嘢
BYD初初咪又係比大家笑
elon一樣過料比佢
fsd一樣過料比佢無所謂
快手搞掂既話tesla一樣賺大錢
d人唔明同qe股神同大戶齊齊賺一樣道理
賺多賺小問題
中國啲電車好正架
做testing 咩假人假車一鳩撞埋去
因為censor 知道係假野
一早超越咗馬一龍啦
數百名美國大學生在穆斯林感召中下跪效忠伊斯蘭教
https://lih.kg/3684910

Me好耐之前都有講過
黎緊係包頭佬同印度人嘅天下
危險在佢唔係中國公司
Early investor大賺,但之後入既基金真係想轉身都唔易
根本上長遠你要大家入局先有得玩 得你自己一個邊個同你玩?
築你夢係日本都發發聲啦
yes
elon根本唔介意手把手教你做車做fsd
獨唔獨市影響大
定快十年出fsd比市場揀
連登係咁無計
講完了

利申:tesla有fsd只值250
除非佢個猴子腦晶片取代到白領工作好似openai咁
咁文心一言咪detect到大g係咪真紅軍
咁係股東俾佢割韮仲叫佢baba既問題
BYD 係我第一日炒股票已經搞緊EV <- 火燎森

我真係唔夠膽講Tesla對呢件事有冇幫助
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞