【靠賭起家】Lalamove周勝馥|會考「十優狀元」 澳門賭場贏三千萬再搞上市公司致富

112 回覆
8 Like 46 Dislike
估值咪係dcf revenue profit計
靠laid off cut cost 嚟賺錢
仲要打壓司機
佢計terminal 可以pump 大啲multiple 啲growth rate Dcf 其實咪又係整靚啲assumptions
所以都係任佢up
疫情講到而家
最近又搞多次
宜家d 貨van 佬屌呢個台屌到飛起
d 單平到癲左
同區/近d 嘅區得番幾十蚊一張單
油錢都唔夠
印象中連登+高登每隔兩年就loop呢個故仔一次,loop左十幾年
人哋十優職業poker 你估普通百家樂賭仔?
繼續打可能成就都唔細

入邊office d人走得既走,個個返一陣就quit
揾鬼做咩,最近係fb睇到閪台成日講依間野
一睇,原來cut司機錢得啖笑
要整靚盤數
市值 自己堆出嚟架姐
LaLaMove點可能值百億美金市值
睇到我笑咗
話佢扮gogovan投資者問料,問晒商業機密之後又自己開一檔,道德有啲問題;但係gogovan 手段唔夠lalamove 咁高章,lalamove後發都追到咁快,其實係好勁架

呢啲古惑招都吹狀元唔脹啦,只可以話gogovan 老細唔夠小心
都係督數啫,計二億營業額,50倍乘上去, 咪100億市值囉,有冇營利又係另一件事
想上市死谷爛谷條數,上完市話知你啦,睇毛記就知啦
GOGOX 今日都係得1.73億
LALAMOVE 點計到100億
貨van call 台加個app
靠賭起家都有人信
係咪賭場代言人賣廣告?
不如睇吓近期lalamove 新聞佢點吸司機血先啦!lalamove,gogovan 都係垃圾!
王維基一樣,做亞視總裁幾日,叫哂亞視人講哂內部嘢。
聽哂,即刻辭職,就自己搞HKTV
如果佢當年唔講梁振英佢今日重有得撈咩
職業賭徒
本錢都係金主出 (借)
贏咗同金主分
輸咗都要上身
其實都係打工
類似買 7仔 franchise (當然自由度更大更高風險)
秒秒鐘都係計住啲錢
佢屋企識人本身又數口精先做到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞