【靠賭起家】Lalamove周勝馥|會考「十優狀元」 澳門賭場贏三千萬再搞上市公司致富

112 回覆
8 Like 46 Dislike
Fedex係靠賭嚟吊命
呢個成幾千萬喎bro
你做bank 咁多人靠賭賺3000萬咁堅
佢上到市先再打飛機啦
聽閒當年德州澳門新開,大陸人尼玩人傻錢多,比專業poker 勝好多,外國人都尼搵食
聽啲師兄講以前啲大陸佬打100/200一晚都派幾十萬 更加唔洗講果啲1000/2000 5000/10000+既老板私局
一無所有不好嗎?
其實好多人都好搵笨,香港地真心唔好share
串啱字先用英文啦
話佢有抱負咪得 學人用英文又用錯
手快打錯字姐對唔住囉
呢d先係真賭神
年經post
難得有料
FEDEX 另一個時空黎
本身有錢仔起點高

Smith’s professor didn’t think much of the idea, giving it a C grade for being an interesting but not workable concept. Undeterred, Smith borrowed $4 million from his wealthy father and raised millions more in venture capital. By 1971, Federal Express Corp. was born.

50年前4million 好離地
根本唔可以用一般人對錢睇法apply落呢d咁勁既人度
錢只係工具比佢地玩大d
大陸都多人用
不過冇用啦,唔知幾時又割韭菜
贏三千萬係純運氣定以智取勝
Stanley係開doordash先變有錢喎
應該有, 東南亞果d地方幾好生意

你expect有咩答案?
睇下賭贏關唔關佢十優事
邊到黎100億 賺咩錢
政府個網係到鳩吹
淨係local都做唔掂,跨國果d自己諗
Valuation 10B 唔係 cash/revenue
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞