信用卡討論區(190) 呢度唔係CS,睇咗頭post同terms,追埋 post 先問/RIP,永遠懷念家姐

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
屌,EM個85折又完撚咗
冇得雙食計返都係一樣價,算鳩數
已經0左,即係reset左可以碌?
閪亞卡World Mastercard揀左4%現金,啲分除左換現金卷係咪冇其選擇
或者30000分換100蚊囉
ching,呢5000分真係好呃錢,都係食完啲promo 一年就夠
你揀4%現金,但又唔打算拎啲分嚟抵銷簽賬
換券係 25000 分
但係直接抵銷簽賬係 30000 分
佢應該係開左卡先知道中左伏
外幣/餐飲簽賬應該顯示到喺250分 = 1 蚊咁去扣
之前有人講過唔係
都係要自己用 30000 分換 100
揀錯咋。要去pay with rewards撳 (唔係簽賬額),合資格簽賬會顯示250分=1蚊,其他就300分=1蚊
如果唔急住要新額嘅話,我建議你攞住張新卡密密哋用返兩三個月先再申請,記得還,做倒嘅話最好有一兩次比較大額嘅交易,咁樣申請成功嘅機會同埋批倒俾你嘅額會比你而家新卡0記錄高(你月薪有100,000可以無視我講呢段說話)
想問儲里數用邊張好?
用緊DBS world master 有啲想轉
Everymile
呢張野個3蚊里

登記完 仲要下個先effective
仲要我碌唔到八萬呀本身朋友推薦用AE explorer但係年費要waive都要碌好多先得
有無ching 有玩東亞日?
係咪都係用嚟買下月票同食下m記、大家樂?
本身有15萬要碌 + 要去旅行洗費

有10萬 諗住用 sc 國泰 賺 8萬miles , 剩返本來想用dbs 打爆3蚊里佢
用mox海外訂完酒店之後取消,因為匯率差價+手續費=退既錢少好多
有冇邊張係海外會少手續費又匯率低又儲到里數
以前有用過earnmore 但係外國有時用唔到
睇咗好耐#1 都係唔識揀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞