一個人黑起上尼真係冇人信

349 回覆
182 Like 348 Dislike
咁你而家都可以買居屋㗎?間居屋唔係你個名吧
賣左居屋果舊錢呢?🤔
至少你身體健全冇病冇痛
2萬中+2老幾千蚊 3萬頭租到咩單位又應付到開支
有冇儲蓄? 冇嘅 是但一個停收入都收皮喎
直接轉世啦 怨地怨天 死on9
多謝 好正氣
年紀大 兩個都係hea 做
啱,唔明樓主有乜好叫春

我出身公屋,自幼體弱,屋企算正常一定有飽飯食,不過完全冇多餘錢,補習,興趣班,一樣都無參加過

樓主都仲可以講嗜好同興趣,對我嚟講根本係極奢侈

上到大學咪一樣grant loan,不過上到yr2-3 gpa 過4 學費由post entry scholarship cover, 之後master 又50% off

不過以為生命有D曙光,之後確診咗嚴重心臟病,成日上到230bpm up 要入廠打ATP先停到

宜家40碎刀黎緊頭,咪又係生勾勾咁過
過去都接受唔到 所有野都係累積
我明實有人話唔好睇返轉頭
但有陣時真係好深刻
Ching捱到咁耐 算係咁 唔知過唔過到30
租樓租到7788
你呢啲唔係黑,係窮人生仔注定要面對嘅嘢

加上你又唔係醒讀書都未必係勁嗰班,咪要用一世去為自己人生由窮變到無咁窮咁囉

有呢個自知之黑就唔好生仔嘢,咪撚害咗下一代
兩老有少量 幫佢地捱到尾我就完成任務可以收皮
條命閪仲要賭 咁真係好彩你冇害人哋個囡
如果漏水就要賣樓咁東張就冇野做啦

自己成家都on9就冇得救
人辦
自摸上手對家碰牌,再到我摸嘅時候開暗槓比人搶十三么
冇打算 只不過想日子過好少少 冇諗過想有拖拍
試過衛生麻雀(打好細,頂盡一日兩舊水) 打番子諗住輸少d 出沖十三么
死廢物,人已經蠢仲妄想靠賭
同人比較冇意義
躺平過埋下半世幾爽
咁仲有咩方法可以過好少少 或者長遠d置到業?
做生意都係賭 你會唔會罵老細賭?
牛市中美股連輸二十日
我夠黑未?
賭無問題架 但條路你自己揀 仆街唔好喊呀記得
咁你都未放棄人生啊
繼續賭咪得
總有一日出到頭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞