本地傳媒係咪都冇講布林肯訪華最重要果點:美國會做野應對中國援俄既行為

81 回覆
111 Like 6 Dislike
死鬼佬一定唔敢做到呢步

本地傳媒全部歸邊.又23條,又國安法.
你想佢地點. 好多人唔知世界點.
以為布林肯求習.
US: If China won't act, we will - Blinken
https://www.bbc.com/news/av/world-us-canada-68903289

https://www.india.com/news/evidence-of-china-attempting-to-influence-and-arguably-interfere-in-upcoming-us-elections-blinken-6887883/
Evidence Of China Attempting To ‘Influence And Arguably Interfere’ In Upcoming US Elections: Blinken

題外話D人成日話大選年唔會打仗.
或拜登D行為都係為大選.用以前阿媽係女人想法.(太平日子)
從參選人得拜登同侵侵(無有力人士參選).
可知因為來緊幾年老美總統好惡做.世界隨時大戰,
美國經濟泡沫呢1-2年,一定爆硬.同經濟PK.
咁惡做搵呢D老野去做替死鬼.(自由選舉係你選人,人都可以選唔去選)

今年可以因戰時狀態,取消選舉.由拜登去承擔解決中俄以問題後果.
再由後生上去收筆.
相4月尾,5月頭老美應有大行動對中共.
通常呢啲新聞出咗
好快就會有美帝制裁/大動作

所以真係唔係好明出黎做咩
牆內D人對得多呢啲傳媒都知咩事
寫啲新聞出嚟自嗨用?
撤緊啦 未撤晒係真既
布林肯暗示若中國續向俄羅斯供應助生產軍備重要組件 美國或採取制裁
https://news.tvb.com/tc/world/662c4e934d7009152ef9d23c?utm_source=newsappshare&utm_medium=referral
cctoy
沉默的大多數都係港豬同藍絲
係計殺得人多
Ban你SWIFT
中國又贏呀

中華民族偉大復興
冇啦啦要承受戰爭嘅風險,美國佬梗係唔會咁傻,你又唔係打鳩美國或北約。老實講,烏克蘭打輸咗就你死你事,但起碼俄嘅國力已經大幅減弱,北約應該已經好滿意。

美國咪最多制裁中國啲中小銀行,做下樣,睇下中國會點,佢唔聽話咪又制裁下哩樣果樣。講到尾美國佬都係想搵$,周圍樹敵對佢有咩好處?

除非中國頂唔順要開拖,否則美國都唔會有咩大動作。
師兄你諗大咗啦
2 戰後冇人想打真仗

睇下你件負資產惡得出咩樣仲好啦
this is true
仗無人想打.
但是老美自己都明白,繼續給你中共玩超限戰.唔係辦法.
事實老美係有心, 一步一步全面脫勾同升級.
老美口氣: 由中美合作>中美合作競爭>管控分歧>海外敵對勢力
人地老美係一步一步升級.
資金一步一步撤離.

要由經貿合作變成全面脫勾.
只有真正戰爭敵對先有合理借口.
點解中國咁鐘意用接待規格去打飛機,鬼佬都冇呢種文化,唔會覺得咩大不了,就好似香港將英國國歌播錯成西班牙國歌,佢以為成功侮辱咗人,人哋根本冇你咁緊張,唔會影響心情,根本就係以己度人
全面急速反枱地球只會多十幾億垃圾,

以芝麻黎民瀆性格加今日更完善交通,等睇虫疊虫重演"山長水遠仆去俾鬼佬剝削"咁悽囉!!!1
民瀆米青神!!!
佢以為古代王帝年代.
現代社會就好似做生意.
最緊要結果.

仲有民主制度係需要向國會人民交代.
布林肯來兩次, 講左我同佢傾左兩次都唔改.
我先打柒佢.同國會人民有晒交代.
唔係獨裁同專制社無制度同規則.

係米重拳出撃(九成會).5月中前就知.
push
中國就係賭你唔敢,呢d殺敵一百自損一千,即係明比trump上位
幾千億美元啫濕濕碎啦
開啦,我地都想同美國佬打
就係2邊對賭
但慘既係有一邊真係會跟
那怕倒退幾十年 百姓可憐呀
中国人就是不一樣!!!

咁樣走落去都係會變冷戰先
全面開打唔係總統話要就要

內循環一帶一路都係想咁
美果邊制裁又係
東西對立就好大機會發生
到時歸邊既歸邊
但到「戰爭」呢個等級已經係末日level ( 香港)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞