大陸檸茶 愈開愈多

193 回覆
87 Like 843 Dislike
係囉,依家笑住黃店捱唔住收皮先
有幾多間係香港人
真心咩
講左去邊

呢d新式檸茶咁難飲,就算唔關政治背景都係咁難飲架啦
還原基本步。。大家樂最好飲啦,攪咁多臭水檸檬
總之連登 你讚大陸嘢就唔撚得
blocked
打手
化學水咁多人飲?
其實都係大陸都開左幾年架啦 d大陸檸茶鋪
自己google 下

唔係好野 因為你唔中意飲
笑到我
見到人地開咁多間 就諗第個原因
因為推廣得好 仲有 旺角果間 都開左成年 新屎 新左成年 仲要排
大陸直頭開左幾年
人多 因為新屎坑 贏推廣 人少 因為垃圾
點都贏

港式好好飲 但專賣都開唔到一間
連登就打哂飛機

大陸人落黎飲 真架 咁去旅行唔飲當地野 唔通…
你去外國 都係食同飲當地野多啦 你去日本食中國菜多?

2種檸茶 老實 我都覺普通 但事實就係大陸開到專賣
港式 咁多年影都無
無可唔可以自豪 只係事實係人地開到成街都係
你可以賴落推廣得好上面 好肉酸

但人地開到哂專賣店
自己就永遠搭茶記先賣得出
好飲到 無人敢開專賣店
成件事好肉酸 點都唔認7
我d野好野黎 人地果d屎黎架 贏卓頭咋
好快執架啦 等幾年啦 果陣廢老味 果陣酸味
相又無
你話刁刁專登落黎買都得啦
原來係良心
唔開獨立鋪頭 係因為 大家甘願食個飯為左杯茶
又學到野 點都贏

人地獨立鋪 因為卓頭野 好快執哂
開左年幾 因為 仲有熱潮
因為想呃人 搭雞棚 引人franchise
賣化學屎水 先賺到錢
點都贏

呢個po 咪正正 我所講咁
大陸踩踩踩先 人地變通到 搞到卓頭 開哂鋪
香港: 賺緊錢咩 睇多幾年先講啦 呃人架

唔講以為小食店 茶飲店 一開普遍就開足20年

仲有 香港個市咁差 遊客又少左 反而仲開到咁多
又唔算成功 明既明既 佢地蝕錢都要開
港式好飲好多好多 唔開
係唔想賺 良心野 想大家加碟飯

大陸野點都係負面野先 加落去 一路諗一路加上去
暫時 :
化學屎水 推廣野 卓頭 呃人franchise 新屎坑
仲有冇
冇圖我夠見到你老母喺林香檸度做
屌一次可以送爆打檸茶一杯啦
港式檸檬茶 r哂頭 港係邊 真心問
因為水吧茶底 笑死 咁間間鋪都係乜式乜式
明明外國都係咁既檸茶 變左港式
日本 飲到= 抄香港

港式奶茶 我都明真係港式 香港獨有用絲襪沖
銅鑼灣執撚晒啲
啲冰成杯都係
其實我都無讚
見到既港豬現象 就係個po 咁
完美體現

人地發明新野 開咁多間 數緊錢
港豬:
抄我地架 賣屎水 賺到錢先講 港式最好飲
過幾年仲見到再講 呃投資咋 卓頭野 咁岩推廣好姐

酸味廢老味 出撚到
台式飲品店而家滲透到外國,去好多地方旅行都有,講真好勁喎,邊有淘汰。
same
佢地指 由十幾間 變到得番幾間
都好正常下

係咁架 香港無本土野做到 連一浸都做唔到
當人地做到 就過幾年再講啦
其實廢老都係咁講野

其實香港都有做到 兩餸飯最少香港叫開到好多間
唔計外地先
其實 我都無買過香港果d
只係見到開咁多間 有感
香港人仲故步緊 怨婦 廢老mode
既同時 人地就開到黎香港 賺埋香港果份
香港整番好自己杯奶茶先啦
出面飲杯奶茶而家真係開盲盒咁

鞋口 淡 冇茶味
其實香水檸檬個味成日飲檸茶既香港人未必岩飲
鴨屎茶味係唔錯
支那叫內捲
唔開鋪點準備上市
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞