有冇爸打最近去過印尼

108 回覆
2 Like 25 Dislike
海關申報個part我落到去,見得印尼文唔識搞,求其搵個海關女職員幫手,佢著住制服肯定係政府海關職員,佢好幫得手,拎住我部機幫我填埋,點知填完就唔客氣同我講give me money算啦,比左10000盾佢啦,佢又真係幫得手既
去雅加達做乜

我去印尼三星期,雅加達只係返香港時去過機場,無野玩無野做的
隨便城市閒逛

法拉達西廣場 安卒樂園 國家紀念塔 唐人街 四圍行下都兩三日
去印尼緊係去bromo, yogyakarta 睇婆羅浮屠,prambanan

睇果啲城市街道不如去新加坡泰國馬來西亞
去雅加達冇野做㗎喎
除左去PIK 或者去打golf

Btw 我對上一次去係2023年9月
入境好簡單
個app 未必read 到疫苗紙
但佢人手會幫你搞

我有apec card 唔洗簽證
呢part 幫你唔到

但真心唔建議去Jakarta 旅遊
又貴又悶
去Bali 啦
唔平喎
我去親都洗得多錢
如果要好坐少少 同安全
唔洗
你去 Basque 果橦野 大把working girl 比你叫
機場唱
叫酒店接 or book klook
邊度嚟?有冇地址?
係 on9地方嚟
去Jakarta 4次
每次1個月
真心無聊

每個星期生活就係來回唯二兩間愛馬仕
但高配到仆街

除左咁真係冇野好玩
啲bar 又比人當雞
整甲整lashes 手工又差
食好少少 都一樣貴
你google la
Basque Bar
成橦幾間都好多雞

係女入到去都比人當雞
證明大部分local 都係雞
印尼妹
果邊有無KK園
Noble House 8th Floor, Jl. DR. Ide Anak Agung Gde Agung No.2, RT.5/RW.2, Mega Kuningan, Kota Jakarta Selatan, Daerah Khusus Ibukota Jakarta 12950, Indonesia

成橦noble house
由地下間bar 已經大量雞
無叫雞

因為我Google Maps淨係search到Basque bakery
問酒店
Search 左比你喇
講真 小心有病
見佢地三個女人 serve 一個鬼佬好撚common
唔係出trip
唔建議去呢啲19地方
同埋食豬肉貴
你仲要係果度白白淨華人樣係幾吸引
係 但可能喺大陸整
Btw 快啲食多啲Lawson 炸燒賣
代購?
我都想去 但機票 有d唔合理 2xxx 夠去日本
其他又要轉機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞