True Wireless真無線耳機討論 (76)

282 回覆
2 Like 0 Dislike
基本上開左降噪隻隻耳機通話都差架啦

無聽過邊隻真係通話好
az80室內ok,xm4俾人投訴話好似係間好大既房勁大回音咁
室外就隻隻都仆,所以都好少用tws講電話
直頭係唔掂
唔使睇review, 我都未試過一隻tw係showroom 幾個人試都異口同聲話唔掂
xm通話出名差(雖然佢自己聲稱好好),
linkbuds s 都好過佢
所以我最後都係放左隻ultra, 留az80
tw無完美, 要咩自己考慮
p.s ultra 我仲戴到耳仔痕
AZ80而家係我主力
電算長氣,有multipoint,有wireless charge,個盒細又戴得舒服
ANC如果你玩開bose同sony就會比下去,但overall係唔錯
如果隻耳機有通話降噪, 個通話效果唔係應該更好咩?
xm4 基本上咩情況都會好似潛水, 大回音咁
就甚遮住黎講都係無用
sony 都唔係第一日出通話耳機, 真係唔知點解佢可以做到咁
如果要考慮埋整體+anc, 真係bose啦
sony 同s牌都唔諗啦
anc, 聲幾好, 對耳機用唔到等如廢左
咁事實出到黎隻隻都係差
我用過好多隻
而家雙修出街主力追求anc用bose ultra
其他時間要音質同multi point就深海mtw4
之前用az80同perl pro都覺得幾正
az80音色唔啱心內賣左換新野
perl pro中機王一個月內壞右耳退返比amazon
P.S. xm5係all round唔得,以後唔惦sony tws
但Bose又有好多人話有一邊有電流聲
開放式姐係非入耳,唔係大耳牛
我問係因為spec寫5個鐘 比起呢個時期其他flagship model少 實際用落都有機會有啲出入 而且Gemini第一代都遇過走電問題 我嘅concern好唔合理咩 唔洗一句叫人用返有線下話

尋日比雨淋親
一次兩對無線耳機跪低
我隻老爺款jaybird vista 仲扲用過mtw3

想搵2k內 anc 核電 multi point 求指點
邊隻真係有通話降噪?
公司用的試清楚會唔會漏音先
mtw3 死左?

尋日比雨淋親
一次兩對無線耳機跪低
我隻老爺款jaybird vista 仲扲用過mtw3

想搵2k內 anc 核電 multi point 求指點
mtw3 死左?

半死
左耳早排一次半次先差得郁
呢兩日直頭差唔起

直接搵下一隻買新

講直我隻 jaybird vista 係贈品,做運動先用。
計耐用同電量表現十分之好
我Gemini 1前後兩隻都冇走電問題
1代寫6hr,電話50% volume實際4hrs左右
用一年半就得返2hrs,之後上代理換左隻新

俾你參考下
邊度有得試哂咁多隻
AZ80香港係咪無貨
分開試都得je
呢間試完咪另一間再試
個mtw 2右耳控制到 但出唔到聲 有冇Ching知點搞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞