True Wireless真無線耳機討論 (76)

277 回覆
2 Like 0 Dislike
AZ80 個anc 都弱到好似無咁
60有定心理準備啦
睇緊AKG n5 hybrid
但好似無乜review咁
咁誇張
AZ80都講左幾個post

唔通正常用緊又日日上黎話「今日我隻az80又冇壞呀」咁咩
Sony我買三隻三隻第一個月必死anc
Gemini Az80 Airpod冇事
真係講運
你講得啱
開咗just my voice?
未試過其他

但az60全新時,
音量中等,95anc
地鐵內我覺得都隔到聲

ear tip fit 唔fit 都關事既
唔知ching你用嘅習慣係點
如果你真係好concern電量其實唔應該用呢啲earphone反而用返有線嗰啲會啱ching你多啲

我就覺得夠嘅
平日搭車用
返到公司會叉吓電
有冇人熟開放式
想搵隻係公司同時連電腦加電話
係咪多數都有多點連接架啦?
個d review大部分收錢
xm5以佢個價絕對係垃圾
我用左一星期即刻掉上carousel揾人接火棒
佢個anc帶得好係同bose同grade
但帶得好都冇五分鐘舊耳膠會澎漲移位
帶個下又麻煩要雙手先會帶得好
而且通話收音係垃圾級別
聽電話下下要除返隻xm5,even係條街行緊
傾完電話要用雙手帶返
咁既價錢有咁既享受.....
我覺得無咁誇張
利申: 亦用過bose ultra, xm4
手持xm4,gemini同az80
eartip有alza, spin fit, aet一堆廿幾隻

以eartip最fit自己,ANC純個人不專業感受
xm4 + 原裝eartip 90分 (耳棉有加成)
gemini + 原裝eartip 80分
az80 + alza max 60分
正解
好似xm5 咁唔通無問題咩? 唔係ga, 不過今代無咩人買咪好似無咩人提咁
衰過sony就肯定唔會
你睇下開左just my voice 未
az80已經係少數可以傾到電話既耳機
xm5斷線問題屌到仆街

tws唔差太遠就買行啦,唔壞都可以差不多一年去換下電
我用az80, 日日公司傾電話開會, so far 無人投訴先
當然一定無棍仔個d 好
但平心論又要聽過唔錯又要通話好, 有邊隻做到? bose, mtw, sony, 甚至話以前做通話為主的jabra 都唔得
反而好似samsung 咁有少少驚喜, 不過對好多有聽歌要求的一定唔滿足
xm5 今代真垃圾,
買番xm4 都無咁嬲
見一出完無晒打手就知咩事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞