美國務卿布林肯訪中 沒有紅地氈 酒店房外有戰艦

227 回覆
105 Like 5 Dislike
明明8國聯軍有俄佬份,點解又當人大佬呢?
係因為肥奧夠惡

佢落台即刻制裁埋佢
布林肯要為文明世界捐軀了
其實只要稍為有少少國際關係嘅理解,美國由奧巴馬總統開始就選擇重返亞太,係Donald Trump嘅時候稍為停一停,而家拜登係延續返奧巴馬嘅政策,而且係不斷加速緊

但另一方面,美國佬重返亞太,係要攞返亞太區嘅地位以及地緣政治利益,但唔代表佢好願意投放好多資源同力量響亞太區,鞏固佢所謂亞太區嘅地位以及增加分享亞太區嘅影響力;取而代之,佢再一次搞返聯盟嘅制度,目的就係迫盟友去幫佢作為代理人、代理佢係亞太區嘅地源政治利益

真係打仗嘅話,美國只會以聯盟嘅名義要求盟友去代佢打仗、出最大隻雞,美國唔會有事,最後戰爭末段出嚟執雞
北洋艦隊
又話美中和好?和條撚
似響人地住宿門口曬馬但曬隻弱馬
2億白銀中獎名單
邊個幫你打,日本定賓賓定阿差?日本如果真係肯幫你打,岸田一上台第一時間就要制造釣魚台緊張局勢啦,另外感興趣可以search日本戰機墜毀既新聞睇睇,三日唔埋兩日跌一隻你估咁多巧合?賓賓就唔駛講,以佢軍力憑咩去打?一係搵印度佬打,以印度佬的信譽,印度佬最大可能就是先錢後貨,收左錢都未必交貨。

剩番亞洲既,東盟擺明車馬唔so美國。台灣搵個文人做國防部長,一黎已經明顯係唔想打仗,二黎真係叫佢地班台仔上戰場第一時間就投降。先勿論美國有冇咁既威望叫人地幫你去死,剩係睇局勢根本冇一個係可以做爛頭卒。

如果美國真係有能力開戰,就唔會係由美方請求中方重啟軍事高層對話,另外亦都唔會係1月同4月兩次軍演都剩係派1隻半隻船仔出黎,而係好似2016咁,南海仲裁案果時full team出擊啦。同埋再難聽講,美國真係有能力開戰,就唔會連幾百億俾烏克蘭都要拖成4個月,中東亦唔會搞到一pet屎咁,所以真係識國際關係,就會知美國已經進入戰略收縮,講話靠嚇真係得啖笑。
呢次重唔嚇死d 美國佬
布林肯見到戰艦後表示欣賞中國為環保不遺餘力,垃圾都可以打仗
當年係點
中國強大了
點呀 單丸腦袋
小學雞
你老母嘅工作日常 咪撚同人講啦
幾年無睇股票 請問含指依家幾多點
玩得政治永遠都要預計人地知你諗咩

有烏克蘭咁大個人辦係到你估亞太盟友會信美國佬

但你唔埋美國堆你可以埋邊個,仲有咩可以俾你揀

至小俾美國佬揸旗亞太條氣會順d, 因為唔係亞洲人

全部唯一可以做既就係拖
唔理內容真假
但睇完呢篇文既粉紅同藍絲覺得爽了
要打飛機了
唔埋美國堆咪堆中國堆囉,唔是你估德國總理黎完法國總統黎,法國總統黎完普京黎,沙特又加大對中國投資,佢地做呢d係因為習大大靚仔?都係因為利益咋嗎,中國賣貨既,賣工業系統既,你美國肯唔肯賣?唔肯賣咁肯唔肯掉三幾百億投資果堆東亞國家?都冇既憑咩要人地聽你講
布林肯下載左東莞到家未
邊個先係冇膽
高下立見
「呼籲美方不要踩到中國的紅線」

其實美國佬有冇紅線
咪撚咁串啦
一陣制裁加關稅又貿易戰
你班友真係食樹皮都唔掂
晒氣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞