2023-24 NBA季後賽討論區 (8)

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
Anthony Davis 其實發揮得好好

場場都兩隊入面最高分,最高籃板
場均32+13,要幫手mismatch 頂住jokic 又負責掃蕩內線防守

已經係打得超水準了
自從nba引入左賭博
裁判都只係聯盟賺錢既工具
想你贏既hi下都吹
想你輸既比人打到爆缸都唔吹
最尾贏唔贏到就要睇球隊有冇能力戰勝哨子
湖人輸左 ad無輸
我mean好似18箭咁如果擺落呢兩季都好難爭冠
六步郎只走左4步仲唔知足?
冇咗技安嘅燒鵝都打唔贏有咩好講
技術都係用黎幫你贏波,同身高,體能,速度,球商,戰術理解呢啲因素無咩分別.
唔通對住ar唔玩推土機,係要crossover完step back pull up 2分價值高啲咩
點睇都係譚>>>all啦
放假係得閒d
咁唔係五小嘅問題 反而係18箭魔球打法嘅問題
3分炒到仆街仲死射3分擺去邊年都一定爭唔到冠啦
食餅都有學問
時機唔啱會塞死成個進攻
undercut 如果會吹唔覺. 同埋嗰隊主要係睇住勇黎砌, 依家matchup唔到某啲隊唔出奇.
屌你
其實唔明做咩成日屌火腿 隊湖上限就係咁 唔轉陣死就比人話唔識變通 變撚左陣又比人話出埋d閪陣

講真你比任何一個教練湖都未必打贏呢隊Nuggets啦
隊猢先天個面都守唔住對面
你下下要AD補位 咁自然就會比AG輕鬆拎分架啦
因為唔屌得GOAT,咁咪唯有屌火腿

AG對位果個咪GOAT,十球有八球都放AG走空位,有幾次見到AD頂著腩肉仲要轉個身想去協防AG個位

廢老冇力好心就落場啦,留力係垃圾時間刷兩分都唔對下位
AD係神獸級
但籃球始終係團體運動
笑煮
身為nba第零人GOAT 中距離呢
咸狗既問題唔係打塊先有啦
輸金塊係實力差距但係唔代表佢冇問題喎
上年有個打po入到西決既陣唔用
換左半季正選要兩個球隊大佬出聲先擺番出嚟
又成日揸住幾個to完場靠班球員自己打
仲要唔識睇隊調整上場時間
打湧五小又出3g 打塊打狼呢d大陣容又係3g
要講既大把 不過打塊你唔會睇得出因為塊真係撚緊湖個層面都去到唔關教練事 除非係波波賓仔呢d
今日皇上漏哂位狂比gordon easy dunk
因為有對比

Spo 都係一堆天賦有限嘅人
但係打出嚟有板有眼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞