美警在大學校園內對撐巴人學生使用電擊槍及發射胡椒彈, 兩名教授因聲援學生被逮捕

432 回覆
166 Like 7 Dislike
Some Jewish students have faced antisemitic harassment leading to safety concerns on campus.

5頁都冇講啲撐巴撚做啲乜出動到驚察
講多兩句就話你反猶,贏撚晒
又淨係質疑我
冇自己論點
比埋link你玩
poe.com
自1776年7月4日美國獨立以來,僅在二戰後,給世界又帶來了什麼?
1947~48干涉希臘內戰
1947~70干涉義大利選舉支持反共力量
1948~在哥斯大黎加內戰支持反政府武裝
1949~53支持阿爾巴尼亞反共活動
1949~干涉敘利亞政府更替
1959~53發動南北韓戰爭
1952~埃及革命
1953~支持伊朗政變推翻政府
1954~支持瓜地馬拉政變
1956~57密謀敘利亞政變
1957~59支持印度尼西亞政變
1958~製造黎巴嫩危機
1960~61支持剛果政變
1960~阻止寮國政府改革
1961~支持入侵古巴的豬灣行動
1961~75支持寮國內戰和鴉片貿易
1961~64支持巴西反政府活動
1961~75參加越南戰爭,總統吳廷琰被擊斃,阮文紹發動政變上台,美軍發動滾雷行動
1963~支持伊拉克內戰
1963~支持厄瓜多爾叛亂
1964~干預剛果辛巴叛亂
1965~66干涉多明尼加內戰
1965~67支持印尼軍政府對共產黨大屠殺
1966~支持加納國內叛亂
1966~69在北韓非軍事區製造衝突
1966~67支持玻利維亞叛亂
1967~干預希臘政府更替
1967~75干涉柬埔寨內戰
1970~干預阿曼內政
1970~73支持智利軍事政變
1970~73支持柬埔寨政變
1971~支持玻利維亞政變
1972~75援助伊拉克反政府武裝
1976~支持阿根廷政變
1976~92干涉安格拉內政
1977~88支持巴基斯坦政變
1979~93支持柬埔寨反政府武裝
1979~89干預阿富汗戰爭
1980~89資助波蘭團結公會反對政府
1980~92干預薩爾瓦多內戰
1981~在錫德拉灣與利比亞對抗
1981~82查德內戰政府更替
1982~84參與多邊干涉黎巴嫩
1982~89支持尼加拉瓜反政府武裝
1983~入侵格瑞那達
1986~入侵利比亞錫德拉灣
1986~轟炸利比亞
1988~擊落伊朗民航客機
1988~出兵宏都拉斯
1989~與利比亞在托布魯克對峙
1989~干涉菲律賓內政
1989~90入侵巴拿馬
1990~91發動海灣戰爭
1991~干涉海地選舉
1991~2003主導伊拉克禁飛區強制行動
1992~95首次干涉索馬里內戰
1992~95干涉波斯尼亞戰爭
1994~95出兵海地
1996~支持伊拉克政變
1997~出兵阿爾巴尼亞
1997~出兵塞拉利昂
1998~99發動科索沃戰爭
1998~用巡航導彈攻擊蘇丹和阿富汗
1998~99出兵肯尼亞和坦桑尼亞
2001~21發動阿富汗戰爭
2002~出兵象牙海岸
2003~11發動伊拉克戰爭
2004~21持續在巴基斯坦與阿富汗接壤戰爭
2006~07支持巴勒斯坦推翻民選政府哈瑪斯行動
2007~21第二次干涉索馬利亞內戰
2009~支持宏都拉斯政變
2011~支持利比亞反政府武裝
2011~17開展在烏干達的軍事行動
2014~21美國持續對伊拉克干涉行動
2014~21美國持續對敘利亞干涉行動
2015~21持續支持沙特參與葉門內戰
2019支持委內瑞拉內戰,等..
二戰後全球因為美國而造成的傷亡超過747萬人!造成的逃亡難民超過3284萬人!事實証明美國才是全球人道主義最大的危害者!
美國的價值觀就是為了美國自身的利益才發動無數場的戰爭!
啲學生分明搞事 支持美國警察
成日講呢句(加沙人士冇得選擇政權)
現實就係,英國美國既校園討論都好 網上討論都好
大部分撐巴既人士 比人問會唔會condemn hamas/10月7號既野
每次佢地既回答都係兜 以色列衰先
好少人夠膽講 哈馬斯個政權差,唔認個政權
一係就比人串到無地自容先夾硬 認 10月7號大屠殺係唔應該
咁可能係以色列欺壓先,反擊可能係悲劇
但去到哈馬斯放 錄片殺人為樂 強姦 就唔係呢個年代既價值觀囉

但如果撐巴人士永遠都係用 中世界價值觀去討論
校園又舉banner講咩from river to the sea
講種族滅絕 咁咪backfire,呢兩日既示威就唔敢舉啦
虛偽到
又唔使講到好心收留 都冇得揀
中國支持我就反對 使鬼同你講咁多仁義道德咩
左膠成日修改歷史
當日un 方案蘇聯同中國都無反對
即係蘇聯都認同美國去中東到插旗搞9自己??
連登都有白痴左膠上街未呀
畀人駁到一幢都冇就學支那人扣帽子
笑到仆街
知唔知咩係Zionist俾其他地方都唔要
巴人deep state
笑到我一路睇一路回憶起cctoy 點痛斥香港警察同中國政府冇人權,一路又諗起佢地平時點吹奏歐美

之前理大嗰陣唔係話咩人地打仗都唔會打入學校咩好神聖乜乜柒柒
美國應該向香港警察學習咩叫有效率鎮暴平亂
試下呢度加埋同文革大躍進比較下
個前提根本唔係以色列應唔應該要立國呢個問題
你知唔知道人地講咩架?
人地buy 以色列既最大原因係因為以色列真係跟哂un 流程去做
用以色列起源,立國之本黎質疑根本就係bullshit
去屌個神話故事唔真實唔合理黎做咩唧?

同埋計正即使唔係un 話事
咁點計都係英國同土耳其話事先啦
幾時輪到巴人?
更何況1946年果陣根本未有巴人呢個概念
左媒係咁講咗出黎仲邊有人撐巴
Xm!lR5nP1ByM

4 個月前
封鎖時暱稱:Usozuepnalfe
封鎖原因:淨係識拎一屆區議會黎打飛機 被困poly班人點開心得落
1937-1945 美國干涉中日之戰行動
攞本故事書出黎就當合法根據,咁我夠可以揸住句明月所照 江河所至 皆為漢土佔領全世界啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞