由呢單致命意外可見香港地產霸權發展商根本不知進取、毫無改革進步思維

138 回覆
227 Like 77 Dislike
你啱喺香港做官
啲思想汙腐到
萬惡之首
可能
咪係,唔好話手短,有時泊衰咗離得太遠,你急仲衰,不如手制P除埋安全帶先泊卡
而家啲新盤成6蚊一呎管理費,但係管理質素就下九流
現有屋苑就法團決定升級定唔升級,又唔關地產商事。
新屋苑就要諗你整完之後又要賣你貴d,可能維修又貴d。最重要係多數依家賣散cap水走人。無時租收入,又要用管理費去維修,最後法團又覺得貴又係廢左套系統。
到裝哂鏡頭認車牌,又可以反佢啲資料直通大陸
這就是連登
車牌識別也是一個道理,好多d業主都接受唔到d機器掃車牌號,認為侵犯隱私,咁物業咪有得你,僅接受拍卡。係香港多一事不如少一事,多做多錯,少做少錯,不錯不做,適應環境最緊要。
工作上就算同呀姐只係相差十年,都唔明點解佢地頂得順低科技生活。的確拍卡入閘同車牌識別嘅速度分別唔大,安全度提升唔明顯同埋設立、保養成本都高好多,不過方便咗就係佢嘅優勢。

我諗呢個優勢對於用咗十幾年拍卡系統嘅人係唔明。雖然科技日新月異,不過無拍果下又點入閘?後生就係鐘意好地地搵麻煩嘢嚟搞巴打講你唔過
柒咗就認啦
開頭又話私人屋苑,而家又私人機構參建
居屋私人參建政府唔洗批
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞