其實環保唔係同民主一樣係西方普世價值黎既咩?

43 回覆
8 Like 59 Dislike
近日睇連登覺得都幾恐怖
香港人價值觀原來係咁
諗起班友幾年前仲係度叫普選普選真係得啖笑
學你咁講
都無左民主啦
咁仲講咩環保?
環保撚叫人自備餐具基本上個思維同林鄭月娥無分別
https://lih.kg/3682659
走塑法案有冇公投過?
唔係唔支持環保,而係政府做得衰,正如支持民主,係咪就要支持當年個假普選政改?
而家唔係環保,係on9,on9唔係普世價值黎架,on9仔
西方普世價值仲包括 woke 同 LGBT+ 同 BLM 添,係咪照單全收?
環保係普世價值
但係禁膠餐具唔係環保
班冚家剷高官權貴, 唔洗食外賣
餐餐都有專人服侍
依班撚樣咪去禁餐具, 就話係環保囉
同性戀:之前咪有兩單同性戀申請公屋/居屋加名 最後法庭判房委會輸咗

變性:
政府宣布:即日起完成變性手術,符合條件可申請改變身份證性別!
https://lih.kg/3665505

BLM:呢樣唔使提啦 平機會成立咗成廿幾年

😅
社會主義夠係西方啦
民主只係手段,保護人權先係價值,至於人民有無用膠的自由,就有討論空間的
連登仔撚係真正支持民主 佢地只係為利益渣嘛 而家揸fit嘅唔合佢地利益咪反囉 如果港共話鬥地主佢地第一個支持啦
下 連登勁多反社會人格反環保喎
"西方""普世"價值

講得普世, 但點解又淨係西方先普世
係咪地球而家係有兩個, 一個叫東地球一個叫西地球

媽我好亂
因為好多連登仔都唔係真正支持民主,去外國生活一排真係覺得香港人好撚落後。
之前留過類似嘅comment
比人問我有冇出過國
講緊成個城市係咪支持,唔係講緊政府取態
你接唔接受到下次選港姐,選個黑人跨性別肥婆做冠軍,然後你鬧佢,佢仲可以掉返轉告尻你?
事實就係唔會照單全收
老實講啦
好多國家嘅環保業發展已經好成熟
人哋踩哂屎嗰啲嘢都研究哂有埋report,仲有埋解決方法
香港明明只係需要抄功課又唔洗自己著手搞研究科研
黃絲民主?
唔夠黃=五毛
環保唔代表要用 垃圾 根L本成個香港社會未Ready 好
教育無 物資無 就拿拿臨推
依家政府做嘅野同環保毫無關係

End of story
中国式民主?
西方普世價值等唔等於外國勢力思想
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞