美股認真討論區MMMCDLXX

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
肉絲今晚有咩啟示
Goog好多135 put
反而睇好光頭佬
"Then he tried to tie it into the metaverse."

聽到依句就知死硬啦,META GOOG MSFT 三間都搞AI燒錢,互相搶大家主導地位。

MSFT = Azure AI = 護城河最深,AI整合得最好,Window、office、Github 基本上無對手,不過一路搶唔掂Search engine,Social Network ,手機,不過佢只要一路發展好自己本業,應用喺AI商用方面好難輸。

GOOG = Gemini = Android & Searching Engine, 三隻入面AI最廢係佢,AI 同Searching Engine互相衝突,依個盤俾人食緊,但如果再無突破,Searching Engine廣告賺錢依招唔係食到幾耐老本。

META = Llama3 = 投入好大,進化得好快,勁就幾勁,Social Network 收集AI大數據賣廣告無對手,但搞咁多野,如果商用方面都係想放入metaverse賺錢,咁真係無咩前景可言,大家用腳投票,次次講親metaverse都仆直,下次叫佢收聲好過啦

MSFt GOOG INTC SNAP ROKU
跌落130俾人入貨啦
你心地好差
你地d英特爾牛加晒position未
睇返$V枝超級大熊腸
MSFT 巨硬 係有貨,跌幾多都有人接,癲先敢put
又想好似牙石咁坑人
此句不唸
呢句琴日meta都有人講
早晨 今日邊一邊缺人

屌打煙條
我虎仗俾人斷腳
今晚個市都要俾人腰斬先得
idiot
MSFT GOOGAMZN
S&P 依輪tech er 都唔落返4字,又要捱一段時間先可以再put.

SH All sold.
被獵殺?日本栃木縣雙屍死者身分曝光:中国移民變餐飲大亨「強壓地頭蛇」
https://lih.kg/3682459

就係呢條友將上野支那化
但佢都係最有空間跌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞