聯邦逼台積電設廠亞利桑那州 美工程師秘變巨嬰:反人類的工作模式!

130 回覆
45 Like 10 Dislike
講懶,其實美國佬都仲差歐豬好遠............... 佢地真係超級懶.....或者咁講,留番好多時間享受人生。
教你仲要就你講英文咩屌
奴隸工廠交給我們亞洲人吧,美國人搞software
可唔可以解釋吓 鬼佬咁chill 點解我哋中國人仲爭人咁多皮
啲美國人成世只識英文
唔願意學多種語言
亞洲地區既人基本上點都識啲英文
但美國佬呢
美國比你台灣做住奴隸先,遲D 直接搵AI做就得台灣就886
睇佢死樣係比唔起OT錢,重金之後必有猛將
管理者有時會在同事面前羞辱美國工人,有時建議他們退出工程領域,一位員工說。

香港
TSMC的工作文化即使按台灣標準也是出了名的嚴格。前高管讚揚儒家文化,它提倡勤奮和尊重權威,以及台灣嚴格的工作倫理,是公司成功的關鍵

又係儒家
台積電chur 撚到連架仔都頂唔順。
你美國佬食慣嘆慣,邊頂到。
搞唔掂,台灣就無保護既價值了
大陸攻台個時,美國順手炸埋tsm d廠
其實我一直覺得奇怪,華為咁揸啲人法。自制OS都出到幾個,但硬係咩都搞唔出咁,包浸皮就話自制。
認同,佢哋唔係咁懶,真係搞唔到自動化同AI出嚟。
根本工廠同工程本質係時間換進度. 想永遠做龍頭大哥, Chur到爆肝係正常.

台積電集兩樣於一身. 台仔提議叫佢轉行其實只係講事實.
美國當年都係靠chur到仆街去成為世界大國. 之後先在海外設廠chur返其他人 世界上無邊個大國未試過chur到仆街囉, 只係當年chur完現在食老本.
美國佬變撚晒做weak man。準備下一個輪迴。
架仔個套係煩, 唔係chur. 痛苦的點唔同
比人睇嗰啲咪又chill 又高人工
唔係點呃人入去
重點係上級係台灣人
架仔唔是頂唔順,是看穿左無前途,中高位一定是台灣嫡系,無謂搏命
仲有日本
日本韓國都係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞