環保署見壽司用紙盒單野咁柒想縮

214 回覆
827 Like 7 Dislike
看心情來執法啦
政府野不嬲用字複雜,最重要法律上冇位比你抽秤
但估唔到連登咁多人理解唔到 仲要比人帶風向

簡單講即係
跟Ppt屬情況三>要跟堂食或外賣條例
FB講個情況要跟外賣條例>所以可以用膠盒
唔係情況二咩?所以佢家下用紙

另外情況三話當佢堂食又得外賣又得,任佢up去介定堂食定外賣咁情況三咪係廢根本得一同二
重點係donki 果個area點會唔算堂食
依家傻鳩政府搬龍門,話堂食位置都可以計外賣
咁武肺果陣點解donki果個位要驚qr曲先可以坐低食野
如果有環保撚玩司法覆核,話donki果個位係堂食,政府輸硬,不過到時就成為23條第一滴血
呢個表都好混亂 成個措施都好亂 點解唔用flow chart / tick/cross 表示
連基本presentation 都亂到爆
點解括免壽司,官員崇日
即係根本就無任何溝通就夾硬推,之後你死你賤囉
廢物治港嘛
不過講多兩句就國安上門
外賣店可能發牌係指比左錢先就係外賣

正如有人響超市買完野,行返入超市食都得架
係寫到無稜兩可,
等執法時可以選擇性解說,
針對你既就用最harsh 既定義,
自己友就用最寬鬆定義,
武肺1.5m 枱距已經玩過呢招啦,
自己友就1.5米枱中到枱中,
黃店就1.5米枱邊到枱邊。
真係唔好縮
啲餐廳入晒紙盒
依家縮 餐廳又血本無歸
法律嘅嘢寫咗就算唔駛斟酌各種狀況,有問題就用搬龍門解決,中國人不摟係咁
學大快活外賣用金屬刀,
不過啲金屬安唔安全有無重金屬就自己諗喇
一舊舊生勾勾就咁放係雪櫃,
你要就用水草荷葉幫你紮起佢,
啲廢佬成日話以前都得,
而家點解唔得,
不過到時地鐵巴士架架屍殺列車咁既味就閣下自理喇。
「如果你想不清楚,幾時都係不清楚」by 徐浩光署長
你咪買埋我果份,大把人唔食
思覺失調

未諗好就推
大嘥鬼話「都有朋友試過」
明顯係啲官自己都驚盲盒壽司先縮
鳩推埋啲on9政策 回力鏢中自己先知柒咗
牙強平時咁鍾意做飲食kol點解今次唔介紹吓donki壽司
隨意放陷阱, 重話想吸引外資
就係諗到怕有人反枱,
所以過左23條先訂走塑例。
神又係佢 鬼又係佢

名不正,則言不順;言不順,則事不成;事不成,則禮樂不興;禮樂不興,則刑罰不中;刑罰不中,則民無所措手足。

肯定又係軟對抗 !
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞