2024仲有咩人會買太古城?

98 回覆
25 Like 41 Dislike
有咩好驚on9
佢驚過你地人類啦
又唔係走到入屋
買太古地點解唔買好笨?
太安樓 呢
香港人
康山康怡最撚衰就係鑽石廳+三角廚房,係預算少但又想住太古先會考慮。
太古一定好住啲,配套贏幾條街,但杏花啲則好撚實用,係無太古咁方便。
價錢都唔同,一分錢一分貨。
太古已經40幾年樓
睇完上面吹捧太古城既comment
就知道起碼太古城居民好團結
其實係有一大堆新晉中產樓出現顯得太古城好似又舊又唔值啫 以前邊有咁多私樓群又商場又有配套比你簡

不過就算今時今日佢呢口價其實我都唔覺有邊到屋苑明顯好過佢 最多咪叫做有得比下 例如奧運

歡迎你提出吓 我都想知wor
交通配套同價位冇對手
港島線車密 站距短 坐地鐵速度接近的士 又有位坐 住開新界塔開東西鐵既好難理解

反正呢幾年樓價都唔會升 建議試租住下睇吓岩唔岩先
睇 budget 囉
康山 康怡 起碼平 太古城 20%
同埋 個樣 新淨點
好簡單,太古城最大弱點得舊呢一樣,其他地點交通配套單位實用率普遍同居民背景等都係一線,有冇新樓可以一次替代到上面啲優點?睇勻哂就會發現係冇,就算有都唔會係港島

有啲人可能會話冇會所。呢個真,不過呢樣講真唔係個個care
講晒成個東區
舊式屋苑冇得養寵物都係一個缺點
想養貓都怕比人投訴
兩個價位都完全唔同 點比較 弱智?
太古城個大堂靚好多
我夠唔想住大西北單幢樓啦
有頭髮,邊個想做織哥
單支咪搞,周邊一定7,成個vibe都唔同。
d人成日講入面靚最緊要
但一落樓一係唐樓冷氣機滴水,一係食肆成陣煙,一係5金車房成堆阿伯
但一過海去九龍旺角 就馬上收皮
都仲未講嚟緊北部都會同機場,完全0 prospect
北部都會都拎黎講
先唔講起得成真係都會都起碼十幾廿年之後
到時都2047 關都收皮 上番大陸買唔好

仲有太古去MK 搭筲箕灣架小巴一陣就到啦
去MK大西北就真係收皮喇
我住奧運咁近MK都唔多出MK啦
太古班友 冇咩特別點會去

機場邊個位去都死啦 一係你就住東涌
大陸基建水平同香港差幾遠你知唔知

西鐵/268x出九龍都係一陣到(18-22分鐘),廢老同時代脫節先仲以為大西北仲係要個半鐘先出到九龍,睇唔到新型基建帶嚟嘅好處/變化
係好多
夜返都易撞到米奇,特別係近西灣河果邊果幾座
講緊十一點打後
https://lihkg.com/thread/1751424/page/1
原來係十八嫏牛屎佬 算啦
不如出黎住下市區先同人講方便係咩
北部都會真係得你地會J
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞