其實點解香港無啦啦咁環保?

140 回覆
320 Like 13 Dislike
自己開環保廠有商機
原因就係唔講得嗰喲
明嘅就明
根據環境及自然保育基金2021-2022年度受託人報告書上顯示
綠領行動係2021-2022年度總共有以下五個project向政府申請撥款
五個project總共獲批$3,414,185.06 撥款
可能以為完善左漏洞就推乜都無人敢出聲
唔好講咁遠
上面一年200萬噸外賣垃圾
真係以為香港一個救全家咩
徒勞無功
預測到就唔叫共產黨
轉移視線
依個世界不嬲都係媒體主導,想控制一大班人個腦同思想好簡單,入去做媒體就得
以前就得報紙,依家有埋上網仲容易
如果下個禮拜報紙佬出個標題係屌9環保,大家又會跟住做
諗起幾年前大陸都環保

百姓快凍死!中國煤改氣政策急轉彎 百姓:爐都拆咗仲點燒?
https://lih.kg/494357
你呢啲死左仔都幾撚癲,而家人地屌緊你班on膠一刀切你又要屈毛,你諗撚清楚乜撚野係五毛先屌人啦,係要講嘅話你條柒頭先算5毛呀on9
增加庫房收入
最衰都係佔中
因為要搵藉口加稅
世界環保中心(冇錢賺)
呡個就係奧妙之處
咪就係報復市民囉,
之前幾年反得咁開心,
終於可以報復
美國同日本都冇ban
全球性?

膠飲品樽唔見凸區去ban?
一雞死一雞鳴,有啲行業縮減咪搵第二條水囉
因為永遠一刀切咁推行, 政客既政績先明顯囉, 傻鳩
睇D fb group仲有一堆環保撚係度戇鳩鳩影自己d自備餐具哂命拎光環就知香港人真係唔配有民主, 笑撚死
原因:最上層環保撚推緊禁膠令,所以各國立法咁快+唔理其他反對聲音+各下級環保撚群魔亂舞

unep : turning off the tap (plastic pollution report, 16 may 2023)
香港呢部提款機就快水尾 見有咩水都出哂力吸錢
到時要靠關係 香港班老屎忽連同人挽鞋資格都無
到時水都無得食
因為睇到大陸當年以環保為名,令到好多兩個口既職業賺到全家幾代人去懲罰歐美國家。
家下無晒反對派,仲唔啦啦聲學大陸大賺特賺一筆咩
同祈福黨一樣拎個狗牌搵食, 環L保咩
因為在由冶及與嘅社會,政府做乜都係為你好,你唔滿意代表你唔理解,想軟對抗。特首在下一盤很大的棋
因為英國有認真做垃圾分類
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞