其實點解香港無啦啦咁環保?

140 回覆
320 Like 13 Dislike
因為想引開你地注意力同民怨落環保度,唔去諗真正重要的野。
由國家主導管治香港既係邊個?要怪既咪係維尼囉,200萬人幾時出黎
你係唔係想分化中国香港同祖国?
做咩要去「外國」?
「全球」包唔包括偉大祖国?定係歐美外國勢力?
中国中央政府點處理膠餐具?
中国香港應該跟隨中国中央嘅步伐,定係跟隨外國勢力?

立即停止分化!
西方國家我去過英國、美國、加拿大、德國、丹麥、冰島、荷蘭、比利時、捷克、克羅地亞、希臘、波蘭,夠多外國未?
係真嘅
好多連登仔轉左玩環保吹
想徵費,政府冇錢
因為窮要cap水...
冇嘢好做
又想展示貢獻咪咁囉

罰依罰路冇死錯人啦
唔通識搞好香港經濟咩
另外唔知澳洲依家仲係咪咁 去超級市場買一粒橙都比三個膠袋你
因為人地可以反抗
早十年經濟好果陣唔攪
依家咁差先攪係咪弱智
其實講左好多年, 但以前決定政策出唔出, 係由下而上, 而家倒轉左咪咁樣囉,, 你望下我地偉大祖國就明. 唔只呢一兩次,, 以後所有政策都係咁
點解唔見政府出黎講要做國際環保中心
政府冇錢
香港d環保撚真係全部腦裝屎 以為自己好重要 700萬人影響全球,我係美國住幾年 人口仲多仲唔環保 都無咁強硬突然一刀切

個時機就係以前推一啲政策
就算點格硬嚟 社區層面都會做少少野幫助
而家連蛇齋餅粽都無晒 莫講話真做事嗰班

堆填區就快爆
焚化爐香港25年先搞掂 仲要計數都唔夠用
其實上邊限制或者唔收所謂回收物嘅洋垃圾
應該起碼有十年
政府完全無任何follow up或真係支持本地回收
就算綠在區區我都懷疑係咪照推去堆填區
仲要趕走有心人

淨係諗住點罰人 啲政策又on9
家居垃圾袋都算
商用嗰啲一樣咁薄身 諗出嚟條友係咪唔出街
收錢想逼人掉少啲垃圾
但回收配套根本唔夠
3色桶一棟樓早晚收3次都肯定唔夠
連唔係環保L都睇得出政府根本無心做環保
我老豆以前講有錢所以唔駛環保
乜都可以用錢解決
可以睇得出香港冇錢了
因為乜都搞唔掂,總要搵啲政績俾陛下過目
真係唔信咁撚ON9都會繼續玩落去 韓國玩左一年都取消左
其實搞環保本來好易攞分俾上頭讚叻叻, 但唔知點解有人做頭民怨四起, 因為冇晒反對派?
德國所有supermarket都有得回收膠樽、鋁罐兼refund已經贏晒
香港真係差好多皮
綠在區區分店少到on9
唔係住正附近就只可以限時限刻去佢啲pop up
成功地 團結一致決定反環保團體
係咪因為嗰個豬閪敵呀,佢而家坐緊監好撚開心
本人不支持環保,今日買外賣話問我要唔要加兩蚊一套餐具,我已經決定喺有生之年有咁多即棄餐具用咁多即棄餐具用唔晒就抌要不停咁淘寶買落嚟浪費
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞