apple發佈會Apple 5 月 7 日晚上 10 時

220 回覆
55 Like 17 Dislike
部m1 ipad mini d電倒水
所以佢今期出oled 不如舊換新算
iPad好撚勁 純黑
中間一個5蚊大既光球 個光暈可以去到個橙咁大
會唔會有新Apple tv 4k? 聽聞今年年頭會出
用緊第3代Ipad pro 11吋,都係上網打機睇下片,係唔係可以再等下一代?玩開d game好似暫時都仲行得順
其實都無咩好期待
舊電頂到就唔洗換啦
個Apple Logo改左0.01mm,又係人類偉大發明,改變世界,一大班果粉埋單
邊偉大得過你條月入五皮都冇嘅社會垃圾

信仰啊! ifans 幾時all in
哦,你好叻啊,開心未?射精未?
你見識少…
餐廳食肆大把pos用ipad, 金融電訊保險都一堆啦,零售做問卷開會員個堆又係…如果講office, 出去見客好多拎ipad唔會再拎部咁重嘅notebook出去
POS 見客果d 使鬼用ipad pro 咩
條thread 應該係講緊ipad pro 呢件野一日仲用ipados 一日都只係玩具黎
基本上唔係pixel size都係垃圾
悲觀得滯 睇唔到miniLED轉OLED帶嚟嘅好處
坐office梗係唔會用佢,但係要出街嗰班會用呢保險/sales要俾文件人睇/簽名嘅班,工程/裝修要改圖嗰班全部都係攞iPad黎做,size夠大支筆又好用
Oled 到呢刻仲係世一
用OLED,薄少少,支筆更新少少,搞掂,再戰幾年再改
唔耐用極都係講以幾年計
基本上都換新

就算LED玩幾年, 就算唔壞個背光都會出事唔平均

所以我情願買OLED享受盡對眼

burn左咪等佢轉款

反正oled都未成熟晒,仲有得升級

新panel加埋heatsink又可以光幾級
Iphone 用咁耐未有個所講既烙印…..
D人仲停留咗喺初出oled 既思想
sales 要present 都唔會用佢, 我就係sales
你地門市 b2c show圖比客仔就會姐
b2b 唔會ipad present咁小兒科
Mini 又好 air pro都好,百貨應百客啫,我敢講用iphone pro系列嘅咪又係9成上下網睇youtube whatsapp 打電話

不過我同意ipados係垃圾,浪費m系晶片
M1轉m3又叫差唔多
你係咪理解唔到咩叫坐office你喺office present俾business客就梗係唔會用ipad
收手啦牙曲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞