One Piece 海賊王第1113話情報+討論

269 回覆
20 Like 7 Dislike
第1次更新,簡易情報翻譯by【TalkOP漢化】, 翻譯出處:TalkOP海賊王-論壇/wb/wx;情報出處:tiktok/推特;
本話從上一次火星來到龐克記錄開始。
看到貝加龐克的大腦袋被裝在一個巨大的罐子里,他顯得十分驚訝。
火星繼續追蹤特殊電話蟲,但那個是假的。
畫面轉換至全世界對貝加龐克的反應,這時倒計時結束了,貝加龐克們開始廣播真相信息。
五老星不清楚貝加龐克要說什麼。
畫面轉至山治,他在千鈞一髮之際攻擊了金星,動作越來越激烈。
貝加龐克在畫面中表示他必須為了自己犯下的罪孽而死,所以他設定了由自己死亡啓動的廣播。
土星追上了烏索普一行人,羅賓認出了他的聲音(她在奧哈拉事件中聽到過這個聲音)。草帽一伙拿起武器對抗土星,保護羅賓。
本章結尾貝加龐克開始說信息,開頭是:“這個世界將沈入大海”!
下期尾田不休刊,但由於本期JUMP是合刊,接下來2周只會出1話海賊王。
睇黎段訊息又係斬頭斬尾賣俾讀者,全世界都知,係讀者唔知
希望下次真係一次過講晒貝加龐克想講咩
尾田可唔可以爽快啲
諗下好
一定吱牙膏式每話講少少
懶有神秘感,又全世界好驚訝既表情

但今次唔講清楚多少少會解釋唔到全世界既後續改變
所以今次理應會長少少既
實同之後路飛爆魚人島有關
紅土大陸 無風帶 四個獨立海洋應該係好唔正常既存在
最後應該會消失
唔好再拖啦拜託
畫面轉至山治,他在千鈞一髮之際攻擊了金星

可能又係得一腳 就比人收皮
世界沉入大海

能力者玩完
話說今集無扉頁故事?
如果無既 咁大和俾錦衛門係唔係俾錢佢出海搵路飛幫拖 FF
真係唔記得乜星物星
要講返邊隻動物先會知係哪星
羅賓之前見到嗰條仲起緊嘅大橋
仲以為係會冇晒海洋
應該得返紅土大陸頂嘅聖地無事
外行員又中
來了個挺打得的!
3治又柒
唔會掛住
即係同魚人島隻船有關?
覺得貝加龐克隨時好似海賊王咁講幾句就完
有冇link
全世界都知,係讀者唔知
好似阿雞冇得屌cass咁
貝加龐克講自己既罪孽應該就係製造左聖母?
直接變身打吧
土星追上了烏索普一行人,羅賓認出了他的聲音(她在奧哈拉事件中聽到過這個聲音)。草帽一伙拿起武器對抗土星,保護羅賓。

除了烏索普?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞