GUNDAM 0080討論區

169 回覆
30 Like 2 Dislike
不過係全靠佢地食晒啲彈藥 令到之後冇晒武器打NT1 唔係嘅話NT1食完大技之後都會輸遊擊戰
淨係計原作TV版嘅話, 白色基地隊做到嘅影響有

- Side 7 成功逃離幾個自護ACE追擊返到查布羅, 成功振奮被壓住嚟打8個月嘅士氣
- 將V作戰3機實戰資料帶咗返去, 成功提升GM系列 嘅戰鬥力
- 殺咗自護大人物加曼重創自護北美軍
- 奧迪沙作戰阻止咗自護用核彈令作戰成功, 減低自軍傷亡
- 所羅門戰役成功擊殺自護大人物多滋爾 (雖然對戰局無影響, 頂多係減低咗傷亡)
- 所羅門戰役後阻止咗娜娜嘅偷襲作戰成功保護大量聯邦船艦
- 阿巴瓦空喺殖民星炮之後成功作為自軍目標重新集結制止混亂, 而且作為先鋒搶灘登陸阿巴瓦空決定勝負
- 阿寶單拖打爆自護號成功保護大量聯邦船艦

============
GM 本身已經量產緊, 唔使等到高達返到查布羅先開工
即係無咗白色基地同阿寶聯邦遲早都係會贏, 但會贏得辛苦好多
獨眼巨人隊雖然死哂但其實任務係成功咗
佢地本身任務目的都只係要破壞新型MS
巴尼生還
阿魯都算見習隊員(後勤維修補給)
睇落除左薄命貴公子之外

其他都可以靠聯邦個物流同製造業反cup

(應該漏左 阻止紅鼻破壞查布羅?)
係我漏咗

但紅鼻就算炸到都只係有限損害
查布羅係大到Z時用核彈炸完之後仲未爛哂
有冇巴打睇過呢個 同舊漫畫有咩唔同???
其實nt1唔似會夠自護號打
根本就係高達版top gun

可惜今西接左手之後變左自護打飛機片
果時top gun 係全球現象級

隔離macross 都照抄左套plus 出黎
連首主題曲都超似
點解你讚一套動畫要形容套動畫"似真人電影"?
你覺得電影高級啲?依種鏡頭係電影專利,動畫唔可以用?
不如你講下點解你唔容許人地去讚一套動畫"似真人電影"?
因為依啲鏡頭唔係電影專利,所以冇理由要形容套動畫似電影囉
0080的OST
有邊首大家喜歡
OP同ED都勁鍾意
海軍鬥水兵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞