GUNDAM 0080討論區

169 回覆
30 Like 2 Dislike
啲人成日話巴尼用渣古打高達好勁

其實計機設,巴尼部FZ係統合整備計劃之後嘅版本,機動性仲高過普通格魯古古
你好勁,可以K.O. 京寶梵
幾分鐘比人拆左六架廢到
米舍技術高佢地幾班啦

信聯邦軍守殖民地,不如交比殖民地公社好過
MISIA表示:你班友都唔係我對手
未俾到就完咗
引申出0080本身個名係有問題

巴尼陣亡係0079年聖誕節...
馬沙隊冧紫妖係0079年除夕...

想問下點解套嘢會叫0080
狙擊GM=Weak

寒地GM
巴尼小說係生還的
08小隊呢
就係title落0080先至令你(阿爾)完左諗返
0079完左啦 打完仗啦
戰爭真係唔係打機個種 焦!碰碰碰… 唔係玩泥沙
希望以後都唔會打仗

高山寫文本有一手
個名又點會求其落吖
可以明白作者私心 但的確係三流喜劇
係,因為RX-78-2後期性能已經過氣機體
加MC之前轉身速度輸GM,整體性能同一般GM相約
根本追唔到阿寶反應速度。

而且自護內部自己內鬥都係場戰爭完得快的原因。
雖然阿寶打爆幾部NT機都好大功勞
我有私心 都係鍾意小說結局
唔想巴尼收皮
0079過渡去z 嗰三套其實都幾適合真人
08 0080 0083
呢d野係bandai 吃書後設嚟
一開頭兩套ova都只係想幫ms設計個新形象
好似而家雷霆咁

f=fz/f2 大魔=大魔2 蟹=蟹e 格=格jg/格m
外傳同之後嗰堆自護王牌同0079個堆自護王牌唯一分別就係打過寶少 同未打過寶少嘅分別
0083唔好啦 又臭雞 又面容扭曲
一諗到蒙夏真人化d美式大兵嘴臉已經唔想睇
阿巴奧戰役唔係紫色老太婆殺咗佢大佬基連聯邦軍未必贏到
自護輸只係時間問題
比人平推到所羅門就已經敗色濃厚
就算阿巴奧空疆持到 或者贏左 又撐得幾耐?
我覺得就係夠美式大兵先啱真人
人設
機設
故事
劇情
導演
"鏡頭"
剪接
都係最正既一部gundam動畫
機體鍾意京寶梵

人物就鍾意chris

京保凡一隻ko曬殖民星入面n隻鐳射炮、吉母、同至少兩隻GM-SPII喎
雖然最後對NT-1柒左企定食90mm炮
都唔算企定
有衝埋去斬佢,點知NT-1有手炮喎
又 諗起 RX-78AN-01 Gundam AN-01 "Tristan"
大口徑火包 遇上紙皮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞