CY Game 最近唔係好掂?

50 回覆
6 Like 4 Dislike
四月都無乜勁嘢推好正常啦
但準備出sv2
relink遊戲來講 1M應該唔夠cover開發成本
佢拖左好耐
仲要keep住更新
怪物彈珠係國民遊戲黎同堆毒撚驚完全唔同級數
而且d人成日話日本手機驚市場被日韓霸權
但睇下依幾年頭十咪又係日本驚佔最多然後又係怪物彈珠第一
馬娘搞乜
2月尾週年、3月人氣角+主線,同FGO一樣一年兩三個卡池賺夠成年份
平時躺平都一樣輕鬆係課金榜前30過日子,馬娘都死嘅話應該所有日系手機game都死L晒
毒撚系會畀中韓食晒
但怪物彈珠同棒球哩D依然可以長做長有
怪物彈珠係國民遊戲黎同堆毒撚驚完全唔同級數
而且d人成日話日本手機驚市場被韓霸權
但睇下依幾年頭十咪又係日本驚佔最多然後又係怪物彈珠第一
去fes見到一車車太太根本唔會驚執柒
幾時出返龍絆
shadowverse 2?
卡game 都有2?
作為玩家已經開始好厭倦手遊既模式
追event一係課金課肝
game換湯唔換藥 隻隻都係換皮就當新game出
好想玩番以前嘅月費MMO

但而家隻隻都唔好玩…
公連玩左4年,依兩年都冇乜課過,因為好難再吸新玩家,佢最近update 大改戰鬥系統,追家屬性bonus , 每次抽新角送3粒強化石,好聽就係開新野,實際就係想渣取現有玩家,想勁就要抽(課金)
gbf就唔使擔心啦,太多人喺網頁課都無計入呢啲數據
其他game就真係搞不撚掂

馬娘開服玩到依家忍唔住棄咗,啲新劇本悶都算,卡池仲勁噁心

個sv2睇落同sv根本無分別仲要唔繼承數據,唔知係咪本身唔賺錢
得skin會吸引到人課,所以出2整多啲課金元素

公主就唔使講,redive完都就死
公主賣女但係又唔露點吸到毒撚

馬娘直頭唔係game黎,課金買完卡等佢Random升能力
留番d錢去澳門賭一轉好撚過

GBF起碼有遊戲性,d女女圖有波皮睇下,加上GBVS/Relink加持,多左人識呢個IP
等咗好耐

當年話港台澳服賣比網易就棄咗
到時一齊係sv2釣魚,踢波,打麻雀
但gbf 福利愈來愈差,左cut右cut
FGO福利都反而仲好咗

利申:2年騎空士,後面轉職4年轉盤士
標準答案FF14
玩下卡買下衫就一日
不過實在無時間玩咁多野 等4K出左先入去衝主線
未跑6.1-6.5,諗住6月玩番等7.0
1M其實都幾surprise 本身諗住30萬左右
今次都吸引左唔少無玩GBF既人買
至於回本就一定難架啦CY仲係家用機初哥 當係試下
以前成日人對比2隻GAME
呢2年好似少左人講FGO咁
利申唔係反FGO有競爭先有進步
葉和華上台後送石愈來愈正路,
係換左公司後長草期多左
同活動唔點復刻有d鳩
Relink象徵cy有能力整到一隻好玩既家機game呢點幾重要
雖然整得耐咗啲

睇佢地有冇心繼續喺家機game方面發展
孝子仲唔課金比CY爸爸
黎緊邊有動畫睇
樓豬燈到CY今日即刻出個Q2 Report即刻打你臉

https://pdf.cyberagent.co.jp/C4751/Wgeh/BxHK/bvER.pdf
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞