NewJeans 5月29號CB 而家點算

554 回覆
112 Like 37 Dislike
今次咁大單出埋聲明同成員協商

會唔會延期CB
係咪準備冇得打歌了
班𡃁妹得十幾歲咋,邊識處理
到時又比人問長問短

唔會真係Fifty Fifty 2.0掛
永遠支持玉欣
打歌舞台轉由Illit代替
無咩大礙的 班友真係紅
搞得太難睇的話,成個kpop都可以玩完

閔大人話illit係copycat又太over啦,
應該都係閔大人要妥協/被炒收場
星期六首Bubble Gum點算..
業內會比人針對囉
比人話有特權乜乜柒柒

但NJ唔跟閔走又會比人屌忘恩負義
跟閔走班韓狗一定咬撚住佢哋
到時又比人問長問短

可以預留言90%唔關首歌事
咩事有冇懶人包
我淨係想色色班妹豬咋屌
班韓狗好撚閪的
Jer 撚到你驚
其實韓狗係咪心理變態
成日jer班藝人做乜
應該玩完啦 單嘢咁肉酸拆掂咗都冇晒靈魂
同連登仔一樣姐
咁hybe呢排個形象麻麻的,
NJ有呢單野建立左個同hybe有磨擦的形象,係成功隔開左自己同hybe d 公關災難

閔講錯野就死撚梗架啦,呢行唔洗再撈
韓國個邊無咩人撐閔

在剛剛上傳的ADOR立場文中,ADOR表示,「我們不希望NewJeans和ILLIT以任何方式連結起來,我們絕不容忍『只是在HYBE的廠牌出道,就說誰是誰的師弟/妹團』這種宣傳。」

但是NewJeans出道時,就曾以「防彈師妹團」發大字報宣傳 (身為防彈的師妹這點在海外的效果很好)

ADOR對於NewJeans從HYBE前輩團體收到的紅利閉口不談,然後還狙擊後輩團體,展現雙標的行為

+) NewJeans是唯一一個在出道前出演防彈MV的HYBE團體

來源: theqoo https://theqoo.net/square/3195456384

1. 如果沒有防彈,NewJeans能那麼快在海外站穩腳跟嗎?ㅋㅋㅋㅋ

2. 真的是雙標,如果不是HYBE出身,如果不是防彈的師妹,怎麼會從一開始就那麼受矚目呢

3. 別人看了還以為NewJeans是靠自己的力量壯大的呢

4. 我當初也因為看到寫NewJeans是防彈師妹團的大字報才記住她們的

5. 根本是自我膨脹... 到底是誰容忍誰啊

6. 其他的先不說,身為HYBE的廠牌,卻那麼厭惡地劃清界限的理由到底是什麼? 因為覺得就算不是HYBE,閔熙珍自己也能收到投資並大獲成功?

7. 雙標真是太誇張了,明明收了那麼多HYBE的紅利,現在是在說什麼啊

8. 我還是第一次看到語氣這麼沒禮貌的官方立場....ㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋ

9. 如果沒有防彈和HYBE,還會有NewJeans嗎..

10. 但是為什麼NewJeans被當作是防彈師妹團宣傳的時候,閔熙珍卻安靜待著呢.. 那個應該也會讓她不高興吧~

(轉載請註明 韓網評論翻譯站,謝謝~)
我本身都以為好少事 啱啱睇返先知仆街鳥

如果有錯唔好屌

Hybe 咪出咗隊illit
Ador(Hybe子公司)嘅閔媽(NJ負責人)唔gur illit個concept係抄鳩NJ
又覺得illit 用NJ刷火 同時搞到啲人對NJ呢個名短期有疲勞—>影響5月回歸

話要帶埋NJ走人
出咗篇聲明話同NJ成員傾完嚟=拉哂5個落水

Hybe就緊係屌鳩閔媽
全面監察&要佢辭職
咪話班韓狗好撚煩
咁話哂NJ都係under Hybe
咁撚大間公司 玩都玩撚死你
搞到班小朋友兩面不是人
大佬 想安安穩穩追個星啫 啱啱紅到發紫又接代言,一片光明
諗起對抗大公司既Kang Daniel幾乎不見蹤影
雖然佢自立門戶開公司

最緊要佢5個唔好發表任何嘢 比返晒上面自己拆

唔係基本上點都死
出道先年幾就比閔媽搞單咁嘅嘢出嚟
團魂就基本唔變嘅(assume 5條女都一樣意見,話哂同一條船)
不過喺韓國人氣一定會低咗
韓國電視台會搞針對
會拍少好多跨公司challenge
=喺韓國被孤立

幾紅都冇用
捧得起你 一樣可以玩死你
Gidle 係人都知完約就自立門戶
Soyeon 最多都係屌吓Cube
份約仲喺度邊敢開口話走
條臭西話比你知佢而一兩個月先想走你都唔信啦,教到新牛出黎都係話自己公司係ADOR唔係HYBE咁忘本
自己都係靠抄+痴名氣起家但扮清高
而家重爆佢一路有洩露HYBE藝人既個人資料同玩輿論帶風向,辣著埋班AMY
ILLIT只係一個藉口,佢真係咁CARE被抄RIIZE果陣已經出左聲
咁NJ金蛋離的,
班女唔太表態的話 Hybe都要攪NJ的

illit、le serrafim 幫NJ暖下場擋下箭就還好的,叫佢地同到ive、(G)idle打係無可能
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞