究竟咩人會話自己係最後一代

298 回覆
43 Like 1674 Dislike
人都死撚左點解要關心啲錢 燒比你好冇?
死左又用唔到啲錢 我仲在生個陣玩得開心咪得 我話知你攞黎打飛機定派街坊啦 關我撚事
安樂死始終都有個價,想死嘅時候洗曬啲錢,留返一筆錢去安樂死咪得囉。
得呢啲垃圾答案其實就係駁唔到樓主
死咗剩返幾多錢對你個人而言又有咩意義???
傳俾後代定送俾政府都已經唔關你事
你知你幾時死就唔會咁講啦你唔賣撚晒啲嘢走去豪玩咩
其實可以,自己有計劃就ok,
我講我打算60歲搵地方自己搞掂算
60歲其實唔係好老
行得走得仲屌得西
有下一代你就冇時間享受,你唔理佢地大左又會憎鳩你,人生係自己嘅 唔好淨係識用物質去衡量成功與否,俾你做到60歲拎住一千萬去玩去環遊世界你都冇力享受喇,仲要隨時你養到個仔成年出身就武統台灣俾人捉去做炮灰仲要依家個個都搭雞棚炒概念你守到啲錢到你死個日先算喇
立遺囑俾晒church
違反民族安全
唔好on9
咩叫送哂俾政府
當大部分人咁諗個陣 佢仲驚過你
咁係因為你天真
啱 所以年輕開始就唔貢獻錢錢比香港政府同商家
儲定彈藥
中產交稅又要交最多又冇福利又要想學上流人士生活又怕跌返落底層一世人要安份守己一坐監就乜都冇,但有錢佬一年避嘅稅=你十年嘅收人,大把狠人玩財技賺幾億再跌幾十萬當你係隻狗撚
你身邊有中產你就知佢地唔係你諗咁風光
唔生仔個d係咩人?
多國研究都係話低學歷先鍾意生仔
共產黨: 點解唔想比哂D錢我?
最後一代咪最後一代囉,自己人生自己選擇,大把人唔想生出黎被洗腦/唔鐘意小朋友,師兄古代穿越過黎?
成個人生嘅錢送晒俾政府
你以為作為中國公民, 得D錢俾政府?
你個身體器官都係歸共產黨嫁
你俾下一代同俾政府有乜分別,都唔係自己洗,同埋你唔想俾政府可以俾屋企人俾親戚姐,定你已經冇哂呀?
戇鳩
你知自己幾時死?
問題唔知自己幾時死嘛
生咗出黎,仔女唔認你做父母,咪又係最後一代
有分別麽
過多30年有間屋 問題就係呢到
冇得揀嘅人,細細個好食懶飛唔讀書,大個發現個社會原來係咁轉,已經冇辦法脫離基層,越老就越柒
咩@自己係最後一代」呢啲廢話
其實就係人生失敗者自我安慰
成世無儲蓄咪得
老左就等綜援
有需要知自己幾時死咩
英蛇過億身家咪又係結婚唔生
係度玩貓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞