自從PHP冇人用之後,大家用咩揾食?

38 回覆
3 Like 8 Dislike
其實寫開php, 係冇可能即時寫java, c#, 佢地根本一直就唔知咩係programming, 只係照住stackoverflow copy and paste.

佢地思維係html, post get ,return value
未見過寫php 既人做過咩大事,就算有大野都係寫到垃圾咁
PHP 好難理解
有時有岩,又時又錯
而家已經少左40%人用PHP
呢個已經係事實
PHP工程師其實揾工已經難左好多,就算有人工都低人一大截
可況學多個lang或framework冇咩沖突
Community縮小左係事實黎
學你話齋呢個世界有咁多選擇
又唔係攬住php過世
所以想問下個多人用嘅lang會係咩
廢事又揀中個PHP
無lang陪你走一世
mysql_real_escape_string($fxck)
今日唔知聽日事,今日新野明天會變舊野
科技進步得太快,太多新tech

十年前選擇得PHP既可能都同你一樣都問過好多人意見

如果真係要認真答
以我觀察 Java, .net仲係最穩
Java
咁又誇張左啲
JJ戰術
Java + JavaScript 兩兄弟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞