「警世文」 JS3030 理大 物理學 應用物理學系 勿讀

59 回覆
18 Like 14 Dislike
屌你老母西 你條廢人你都收皮啦

你都係一鳩樣呀 on 9仔

無讀過曬銀時出番去啦 廢西傻仔
其實岩,你話做research 做ultrasound ,其實個d全部都屬於電機工程學系既野黎,同物理根本只有少少relationship

出面科學園十間有9間實際都係工程公司黎

只係物理讀得廣咁解

而理大工程學院 幾乎cover 哂9成物理課程 再強制加埋 應用
死撚屌 收皮啦 你都係on 9仔架 咪以為自己做到consultant 好撚叻啦! 死撚屌自私香港人就係呢d賤種,躝啦
quantum mechanics 唔係必修㗎咩
可以點越嚟越少人讀
無乜用,唔係研究materials 根本唔洗用 Schrödinger Equation ,唔洗解釋點解核力咁強大 仲可以爆粒 alpha particle 出黎

科學園可能十間得幾間做半導體/MRI machine / Ultrasound imaging 先會用得著

大部份都係呃funding 做工程野 研發數碼港元

數碼化建造業呢d野
咁sci degree嚟講
都冇乜邊樣嘢出嚟做嘢有用㗎啦
張沙紙喺香港只係張入讀MSc/MSW/MNur/PGDE嘅入場劵
傻西 繼續讀你D垃圾書啦
你打賭讀完出黎都唔會有出路
繼續做件社會垃圾
你唔單止讀左on9野 你係個人on9先會揀左依科讀啫

屌收到內幕消息 你同d屋邨師奶話自己收到股票內幕消息有咩分別? 真係笑撚死

你要怪就唔好怪果科 怪你自己On9

第一 連讀果科係讀d乜 出黎做乜都唔知

第二 你入果科咪又係因為你廢 低分無撚得揀 開埋d廢post係度日日推 都可想而知你個人有幾on9
屌係香港讀physics 不嬲都係乞食架啦

樓主咁有良心想救人嘅話就唔好淨係針對呢科

屌你老母program syllabus 上網一搵睇吓booklet 就有啦
Electromagnetism and Waves, Quantum Mechanics for Scientists and Engineers, Thermal and Statistical Physics

嘩一睇就知伏到爆
讀得呢科邊會係為錢
世界好大 乞食科又想搵食就要把握時間搵intern轉行
讀完出嚟做phy老師咪得
可以去做教畜薪高糧準
社會垃圾 慢慢做你既垃圾工啦 撚屌
唔好讀pure science ,全部都係伏
你都好撚on 9,好難怪香港警察同內地人打撚死你地班香港仔,黃絲仔

快撚d死啦 幸災樂禍既香港垃圾人!

而家香港就快無架啦,好快d享用言論自由係到鳩叫啦,話唔定聽日有國安上門捉你返去槍斃你

而家香港乜野事都發生得,北京一個order拎你全家殺左都仲可以

乖! 香港仔!

港區國安法同中華人民共和國國家安全法等緊你,好多人係監獄等緊你入獄架
改完課程都係無撚用

大把人比呢科呃左入去,出到黎14k人工

唔好話個人on 唔on9,單係syllabus無學理大工程加入大量AI 人工智能軟件,學用BIM,同計冷氣cooling load已經係死罪,全部都係用番物理知識先計到,人地都係on99入去出到黎廢極都有20k人工,點廢點差都有畫圖仔做下

勸DSE 雞讀BS課程更稱心,理大 Building Services syllabus 無咁多on 9野,都係應用物理知識
同感

雖然樓豬勸退緊啲DSE雞讀呢科閪科係好事

但自己揀錯科洗濕左個頭,又唔敢rejupas重刷就好柒揀科前係人都知要先睇讀咩,再諗讀唔讀。到依家終於知道自己揀錯科讀,又賴9人教啲嘢冇用/出嚟做嘢冇公司認受呢一科,成個怨婦咁

依家講唔過人,就用國安大9人sls
都唔知你up乜鳩 屌你都9唔撚搭8

88你慢慢
成個癡線佬 佢真人一定好撚劇毒
撚屌! 痴線到斬鳩你呀!
死撚屌!

殺埋你全家呀
一見理大物理就知係你出
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞