愛華頓球迷集中討論區(72)COYB 艾殊利楊格你柒撚夠未

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
果個係stones
dyche 真係唔識組織同攻

onana 咁好技術
而家唔識用直頭擺後備
佢唔係未好返晒先放後備咩
呢場無睇呀
上場森林都係坐足全場
唔好再用啦佢太廢,一唔用就連贏兩場
佢嘅最佳位置就係後備,最佳出場時間就係80分鐘之後企喺自己禁區唔好郁
呢條友賣到50m真係還神
好廢 佢有技術 但唔敢用
姐係無
佢技術長傳 進攻都有
但唔會用 姐係無
gana呢兩場表現屌打佢
佢練埋頭槌 變隔離街世一中堅好過
除咗上季季尾護級打到身價波
今季真係好一般 只係身體質素高
哥狗同達子玩嗰啲變形後衞先至學到嘢
好似石頭仲喺度時經常係炸彈嚟,去到俾哥狗調教到勁幾多
班夫而家嘅防守穩陣過以前石頭好多,有信心佢做埋後場組織,係可以勁過石頭更加多
高得嚟成日爭頂爭輸都好神奇嘅啦
其實應該係dyche 無戰術
用唔到呢d 球員
而家淨係俾mcneil harrison 扭一輪就傳中
淨係叫後面搶個波返黎
連用波都唔用
onana gomez 呢d 技術型
擺落場 又唔俾佢地造波 等於打少個

今時今日仲靠gana 就慘啦
7~8年前又係佢
到今日都要靠佢
上場入個靚波先攞到果6分波
其實佢上季都走晒樣
今年都係一般般
同類型 杜哥利拍埋去都贏佢
當你第一點 搶到分到波 就要overlap 上去幫波
onana無呢d波
搶到又點 你要搶完跑埋上去 參與到進攻先得
doucoure 個位今年前好多
watford 果陣都幾like 佢
佢係舊年俾lampard 雪到佢鳩鳩下
估唔到打進攻仲好J 過打 b2b
onana 跑動太細係死因
onana 放強隊唔洗參與進攻就有用
點講
onana 個進攻貢獻太細
仲要係負果隻

寧願要個普通英人(湯仔)
都好似好過onana
同意
Onana經常企住踢,你放佢一個落場身邊嗰兩個就會跑到死幫佢補位,同埋話就話杜哥企前咗,但佢回防頻率係好高,佢長期走上走落咁踢,放onana喺度即係要佢跑到斷氣
唔好話我睇死佢,如果有大會要佢,依佢咁嘅跑動範圍好快入雪櫃,人哋要求成隊波嘅人都多跑動做前場逼搶,壓縮對手組織空間,佢咁鳩懶好快收皮
杜哥到而家都仲係b2b,只係佢再癲啲跑前之餘又可以回防守自己禁區
所以杜哥個態麻麻都好,佢一定係正選落場,因為佢係中場唯一一個有能力由自己半場帶個波上去前場嘅人
我又咁睇
真係麻麻地dyche
因為佢係傳統到唔傳統既英式打法
無乜野袋落onana 袋
所以落到場都係on99

佢唔夠勤力都真既
其他人全場喪跑
但另一個原因都係戰術先攪到咁
要搵個教練教到佢先掂
今季d 技術再老練左
同埋賣走左 2和b 就真係無人可以推生到個波
撚伯喺度時佢已經係咁,撚伯比起大痴已經係叫做想組織,所以我唔覺得好關大痴事
如果要隊波就佢一個踢而唔係佢自己配合隊波踢嘅,佢去邊度都係收皮,都係嗰句,而家大會玩前場逼搶嘅體力要求,比我哋廢糖係高好幾倍,唔肯跑或跑唔郁嘅就去意大利踢算啦

利申:我係迷椰黨我反戴
西咸有機炒椰子
可以回家了

我無睇返以前佢係法甲點踢
不過以佢技術
搵人開發下佢啦

btw 我從來唔覺得佢係防中
唔知做乜d page 同新聞
一話有隊想搵防中就會講onana
同埋撚伯仲on9 過dyche
鳩猜足球
係無方向咁鳩猜

最好果年其實係76 帶果年
不過鍠搵佢又真係拒絕唔到
我都唔知佢定位係乜
B2b? 佢又無跑動
墜後 playmaker? 無見佢有乜嘢組織能力同助攻
佢唯一一個突出啲嘅就係落鏟所以最貼近嘅應該只有工兵防中
佢如果專心做工兵防中唔好諗咁多,佢應該會發展得好啲,好過而家逐漸做廢版普巴
西咸有機炒椰子
可以回家了

我無睇返以前佢係法甲點踢
不過以佢技術
搵人開發下佢啦

btw 我從來唔覺得佢係防中
唔知做乜d page 同新聞
一話有隊想搵防中就會講onana
我都唔知佢定位係乜
B2b? 佢又無跑動
墜後 playmaker? 無見佢有乜嘢組織能力同助攻
佢唯一一個突出啲嘅就係落鏟所以最貼近嘅應該只有工兵防中
佢如果專心做工兵防中唔好諗咁多,佢應該會發展得好啲,好過而家逐漸做廢版普巴

笑L 左出聲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞