問心, 大家揸車有史以來最開心係咩時刻?

231 回覆
1021 Like 28 Dislike
同fd揸車去學26

我泊中個壞錶既位

我fd同一樣有揸車既同班同學中曬招,我冇事,仲1蚊都冇入
上山頂睇到對面線個傻仔過界撞車,之後柒下柒下咁落車執返個bumper

我笑得勁衰
可能會俾人鬧,但係港車北上令我體驗到渣車嘅方便同自由
上到大陸食飯可以泊餐廳門口,食宵夜泊係路邊唔阻人就得,扭埋路邊停車就行得
唔洗好似係香港咁搵車位都兜一輪…泊完車又要行好遠去餐廳,泊街又怕抄牌,真正感受到渣車係一件方便嘅事
你讓人人讓你都會開心,因為佢地會講多謝

係香港揸車好大壓力
我第一次係英國第二次係日本
都體驗到你講既野

見到招牌有咩想食就揸入去泊低開飯
見親巴士一定頂住比佢出黎
因為我知我唔讓d撚樣一定唔會讓
係…試過就明果種先係駕駛體驗
因為只係租車旅遊,果個感受都無咁深
渣住自己平日用開部車由屋企出發北上玩road trip咁的確係幾爽
btw…我是愛香港的
無真正揸過棍波,買咗架棍波車
再無死火地成功揸返屋企
(外國無分AT同MT牌)
係呀 逼得好開心
讓車比人行先 對方閃死火燈
港車北上係咪好難抽中?
同埋如果返深圳係咪唔值得,勁大個圈
我諗佢嗰friend都覺得樓主係人間菩薩
我架車有唔係原裝既尾翼,但係官方出既套件係咪過唔到驗車

我仲有一架係90年代既車,又係有尾翼,但佢係原裝,係咪反而過到驗車

不過第一架適合長途多d
而家好易抽啦…肯入就中
值唔值得就好睇個人嘅…遲下好似有條新路珠海去深圳半個鐘
但係係深圳渣車同香港都無乜分别,體驗唔到駕駛自由
你可以試下驗,我自己部車裝左包圍驗唔到…我用老婆接放學部車搞北上
賣走嗰一刻 鬆晒
考車小路出大路有架小型貨Van讓我出先最後Pass
我諗佢開心嘅係唔洗賠錢/命
唔係炒車開心
我都試過
考車既時候打燈cut線,後面貨van大佬收到勁慢幫我閘住哂啲車,最後成功pass
集齊晒全部顏色URUS
第1次落2波盡雞上紅區
朋友車手話,拿,咁先致係掟彎,跟住衝落山,好彩有樹欄住

我2架都係高危組

只不過個包圍係原裝同唔係原裝既分別
我見人地可以落賽車場都知係得,不過我諗住用黎揸返鄉下探親既車個包圍係後裝 雖然佢有出過貴d既版本就係裝左果套包圍。上網睇話非原裝過唔到,原裝包圍果架唔想佢行太遠

不過聽講都話未必唔得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞