[FEARNOT] LE SSERAFIM討論區(73) Coachella 完美落幕 | Fim寶出道邁入兩週年!

1001 回覆
22 Like 14 Dislike
仲要兩年都未到
閔熙珍真心癲,豉油、碟、同雞hybe都準備好,諗住食咗就走
直接做團粉咪得
放心 25下全隊都會25哂 然後變團粉
我一直係團粉搞錯
只係jen出既歌真係好正
Fm去唔去
我就係成功嘅例子
一葉 INFP(ENFP) (內傾/直覺/情感/理解;原本的E是外傾、外向)

INFP哲學家人格在MBTI十六型人格中被喻為「溫柔的理想主義者」,這種溫柔又富有強大同理心的人格只佔全球人口的4%,作為一位慢熱者,豐富的內心世界及情感一直是他們最吸引人的地方。

人格特質1. 外冷內熱,非常重視情感交流

INFP的人在冷冷的外表下其實擁有非常溫暖的內心。因為原本就是內向的人,所以一開始認識INFP人時會覺得他們難以接近,甚至對於不熟悉的人會點冷漠,這是因為他們不習慣對剛認識的人展現內心世界,但當他們將你視為親近的人後,你就會感受到他們平易近人又隨和的特質,對待朋友非常認真,總是毫不猶豫地付出。

人格特質2. 理想主義者

被喻為「溫柔的理想主義者」的INFP是真正大愛的人,他們熱愛幫助別人,有著強大的同理心及同情心,雖然性格使然令他們不會輕易提及這些話題,但其實他們內心一直在默默關心世界及身邊的人,所以是「溫柔的理想主義者」。

人格特質3. 充滿好奇及探索的心

你以為內向慢熱的人就沒有一顆探索的心嗎?錯了!INFP人格可是充滿好奇心的人啊!他們認識世界的方法是靠直覺,對於新事物及文化總是抱有了解(但傳統的INFP又未必會完全適應)的想法,會先以自己舒適的方式去探索,認真看待自己感興趣的事物,這也是INFP的迷人特質!

利申 INFP
想去但無假 唯有online睇
關咩事 bm首主打都唔好聽
好似5050翻版
呢個樂評家第一場完咗已經撐
佢仲話收到好多人message 佢話「估唔到你原來咁鍾田Le Sserafim」
又話佢想討好HYBE,竟然咁都讚得落
但佢仍然堅持己見
係少有認同fim 第一場表演好睇嘅樂評家
上次個篇喺twitter 都有1M views
唔係今日先嚟洗白或者轉邊站
仲諗住會係美國拍多啲野先返,但而家應該無心情了
支持你
我幫你翻工 你盡情去
同我咁似嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞