希雲大廈小業主夢碎 昔日天價收購不再 併購17年臨門撻Q

220 回覆
204 Like 2 Dislike
真呀,講搞大維修,天價管理費果啲真係笑死

依家金潮陽應該會搵多次班業主再傾價錢架啦,真心個位置唔差又買到8成9業權又無人接手,唔會唔做埋落去
業主大把錢,份定期都夠過世,呢恕刁空當party room
好合理
如果我自己75歲,要我搞搬屋買樓合約野,
我都驚自己頭腦唔清醒被人呃
情願一動不如一靜
講真,到65歲都唔想郁啦,由頭適應過仲要個價買唔返同區同呎數

所以樓淡講埋晒啲大貪要住危樓真係笑話,買咗層樓自己想點安排咪自己決定,講真,想賣嘅一早賣,留到要強拍都知咩事啦

紅磡必嘉坊果邊有間燒味舖都一樣,夠業權又點都唔肯收錢走人,恆基都係收唔到佢鋪
上新聞咪當落免費廣告
地產商又唔洗要d咩企業形象
對咁多野都有感情,咁咪唔好發展,全部停哂係度,懷舊呀嘛,出唔到一個令人會放低既價,即係嫌平囉,我對哩度好撚有感情架唔會搬架,不過錢到位咩都得,同啲女做雞個原理一尻樣,我好撚潔身自愛架,不過你俾得起錢,深喉獨龍無套中出口爆兼屌屎眼3p都唔係問題,一班懶係清高既雜種,俾錢咪又係幫人含,香港地學人講感情
唔搵清潔保安維修公司又得 任你自生自滅
鬼叫少數服從多數 鍾意點迫你賣樓都得
睇人仆街最開心
剩低個班真係俾人指住黎笑
urban renewal其中一個重要課題係點處理原區長者嘅social connection
唔係你咁樣一句話人係做雞一樣就解決到架
試下高市價300%買 跑得快撚過你
DKLM係wor
大撚過隻貓
賣又屌 唔賣又屌

係連登仔眼中業主就係罪人,應該要落地獄
你講有咩用,咁無呀嘛

如果只係普通市價賣,
搬走同買新地方/租又要使一筆,
自己又唔係好多棺材本,咁梗係留低
如果重點課題係長者既social connection, 就唔會出現有釘子戶,要啲執達吏黎趕人啦,啲人成9叫搬左去第2區唔習慣乜乜乜,social connection?笑話
賺咁多,賣一間鋪又執幾百個幾千個,佢地唔落地獄邊個落?
拿記住唔好減租,俾唔起租就趕走佢,每年加番一百幾廿萬年租,唔係啲業主點賺錢,業主唔洗食飯?
連登狗d比喻永遠都係扑野強姦含撚
幾黃既連登仔上左車咪又係即刻變左和理非、業主思維
賺就屌,蝕就笑

連登仔先係最終贏家
憎人富貴厭人窮,依個係房屋台嘅核心價值
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞