Viu TV真係想玩到自己個頒獎禮變annual dinner

175 回覆
319 Like 155 Dislike
無綫Viu商台 不嬲都各自圍威喂
冇邊個頒獎禮有公信力可言
完全唔明點解班鏡狗唔肯出啲主流音樂
首首都估撚柒怪

最撚接近本地流行音樂嘅只係得Ian
鏡狗消費力高又疊馬
點鬥
佢地想扮韓仔但都吸引唔到追開K-pop既後生仔女
你望下依家有幾多年輕人鍾意聽廣東歌
再同千禧年代比差幾遠
睇撚死人咩反viu撚

交叉嗰啲先係viu
但個樂壇唔應該支持垃圾歌
正如TVB罐頭咁
出名執過㗎on9
現場聽好多走音
以前勁歌咪又係咁頒俾自己人
藍屌可以醒到仲可以賴係網民投票,唔關我事
我今年有分開專業音樂人頒獎架
公道啲咁講,都唔係第一年係咁啦
由細翡翠勁歌到大
(唔駛寧願)
ViuTV 旗下

留意番

【抽】 連榜都冇上過,【與我無關】好似都冇

viu想分番啲機會比其他人定自己友,還是華納deal左MC係其他台夠成績就留番啲quota比同公司歌手? ????

預計定多得世一有獎
係班viu撚cctoy仲沉醉係黃色世界啫
又捉到一個LT傻仔fans
不嬲都各自圍威餵

1981 翡翠台《勁歌金曲》
1982 翡翠台《勁歌金曲》
1983 翡翠台《勁歌金曲》
1984 翡翠台《勁歌金曲》
1985 翡翠台《勁歌金曲》
1986 翡翠台《勁歌金曲》
1987 翡翠台《勁歌金曲》
1988 翡翠台《勁歌金曲》
1989 翡翠台《勁歌金曲》 + 翡翠台《叱咤樂壇》
1990 翡翠台《勁歌金曲》 + 翡翠台《叱咤樂壇》
1991 翡翠台《勁歌金曲》 + 翡翠台《叱咤樂壇》
1992 翡翠台《勁歌金曲》 + 翡翠台《叱咤樂壇》
1993 翡翠台《勁歌金曲》 + 翡翠台《叱咤樂壇》
1994 翡翠台《勁歌金曲》 + 翡翠台《叱咤樂壇》
1995 翡翠台《勁歌金曲》 + 翡翠台《叱咤樂壇》
1996 翡翠台《勁歌金曲》 + 翡翠台《叱咤樂壇》
1997 翡翠台《勁歌金曲》 + 翡翠台《叱咤樂壇》
1998 翡翠台《勁歌金曲》 + 翡翠台《叱咤樂壇》
1999 翡翠台《勁歌金曲》 + 翡翠台《叱咤樂壇》
2000 翡翠台《勁歌金曲》 + 翡翠台《叱咤樂壇》
2001 翡翠台《勁歌金曲》 + 翡翠台《叱咤樂壇》
2002 翡翠台《勁歌金曲》 + 翡翠台《叱咤樂壇》
2003 翡翠台《勁歌金曲》 + 翡翠台《叱咤樂壇》
2004 翡翠台《勁歌金曲》 + 翡翠台《叱咤樂壇》
2005 翡翠台《勁歌金曲》 + 翡翠台《叱咤樂壇》
2006 翡翠台《勁歌金曲》 + 翡翠台《叱咤樂壇》
2007 翡翠台《勁歌金曲》 + 翡翠台《叱咤樂壇》
2008 翡翠台《勁歌金曲》 + 翡翠台《叱咤樂壇》
2009 翡翠台《勁歌金曲》 + 翡翠台《叱咤樂壇》
2010 翡翠台《勁歌金曲》
2011 翡翠台《勁歌金曲》 + 翡翠台《叱咤樂壇》
2012 翡翠台《勁歌金曲》
2013 翡翠台《勁歌金曲》 + 翡翠台《叱咤樂壇》
2014 翡翠台《勁歌金曲》
2015 翡翠台《勁歌金曲》
2016 翡翠台《勁歌金曲》 + 唔糸翡翠台播既《叱咤樂壇》
2017 翡翠台《勁歌金曲》 + 唔糸翡翠台播既《叱咤樂壇》
2018 翡翠台《勁歌金曲》 + 唔糸翡翠台播既《叱咤樂壇》
2019 翡翠台《勁歌金曲》 + 唔糸翡翠台播既《叱咤樂壇》
2020 翡翠台《勁歌金曲》 + 唔糸翡翠台播既《叱咤樂壇》
*2021 翡翠台《勁歌金曲》 + 唔糸翡翠台播既《叱咤樂壇》 + VIU 《Chill Club》
2022 翡翠台《勁歌金曲》 + 唔糸翡翠台播既《叱咤樂壇》 + VIU 《Chill Club》
2023 唔糸翡翠台播既《叱咤樂壇》 + VIU 《Chill Club》

*【樂壇革命】元年
佢哋大部份唔算啦,唔肯簽約畀人踢走咗出黎自組

人哋肯簽約女人天花板踩到入到決賽
到時睇表演算啦
佢哋咁fd冇乜分別
多fans 就贏 有咩問題

輸又話 Mirror Collar 連投票都輸 乜乜柒柒
舊年已經悶左好多
做全民導師唔比獎佢講唔過去
呢啲頒獎禮真係wfc,冇一個有公信力都係自己人圍威喂 ,叱咤個所謂女金喺金像獎咪又係唱到走晒音
呢個世界有冇一個有公信力頒獎禮?

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞