覺得啲環保組織嘅行動方向好有問題,根本唔值得咁多資助

72 回覆
230 Like 4 Dislike
環保人士應該係自己種菜,然後用山水洗完即刻就可以食。而且肉類碳足跡比較高,相信佢地都唔會食,不過魚類應該ok嘅,但一定食魚生,因為熟食仲要用明火。
你又有幾醒呀,你條癈柴咪又係得把死人口。
有錢唔係乜都搞得掂,但依家係啲錢落晒啲所謂環保團體個袋又無貢獻丫嘛。
GRF 100 萬玩 3 年,研究條毛呀!
嗰啲咁嘅垃圾團體諗埋啲屎橋就袋幾百萬富一年
Ching識野,唔上到CRF都唔敢同人講自己有錢做research
我想你呢隻賤種死
👍 exactly
嗰d咩海藻酸鈉取代塑膠嘅新聞出現咗差唔多十年
但係吹咗咁多年都未普及
咁有嗰句講嗰句,對於新技術,環保組織就真係要推廣啦
其實環保個原本概念係盡量唔影響現有生活模式既情況下去減低消耗﹑減低排放﹑最後希望減低成本。不過香港班「環保人士」借環保為名cap水多過真係做環保,亦都無諗過實際可行性

真環保例子︰LED燈膽﹑飛機用既生物燃油﹑可分解塑膠 etc
開頭依類低消耗﹑低排放技術會高成本,但當成個行業都用﹑技術成熟左就可以減低成本
你比D稅都唔夠研究人員買廁紙抆屎 靠你D屎橋真係成個地球冚球剷
環保撚清明重陽死全家個時有冇去拜山燒野
食屎啦屌你老母臭閪
我屌你老母啊
叫你老母今晚除定褲俾我屌
冇錢揾 邊個做
呢個係而家香港既社會文化
無人肯解決問題

錢就問人攞
我只有一個要求,將原本要畀環保組織嘅資助攞去畀environment and energy engineering 嘅researchers。我唔做呢方面嘅research,我本人就當然只諗屎橋,但我尚且知道與其靠你班打嘴炮嘅環保左膠,我點解唔靠一班有學識有技術嘅研究人員?你除左識講用厠紙會世界毀滅之類嘅嚇鳩人嘅野,仲有咩好橋?
冇錢賺推條撚咩
大家用返環保團體有利益輸送嘅不織布袋
想你仆街死

黑色口罩
不可降解嘅塑膠轉成可降解嘅
得阿,再貴啲你比唔比先
我又真係得wo,為環保出一分力嘛。而且技術唔會停滯,膠袋一開始推出都唔平,但成本會隨時間同技術而下降,最終市場會決定一個合理嘅水平
可以報國安
環保撚成功爭取低下層洗多啲錢買麻煩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞