夜媽媽睇《迷失東京》咸到仆街

213 回覆
169 Like 40 Dislike
鬼咩
話唔好睇嗰啲點會諗呢啲嘢
佢哋人生追求同睇戲一樣
就係唔好悶

係咁講lick me
仲有係呢兩個人既微妙關係
可以係好既玩伴
但唔會一齊
想越界,但又無人主動
想佔有,但又not in any position to ask for anything
有時限要完結或者重回原本生活
Undefined 同 go with the flow既關係令人睇到心癢
充滿成長既無力感同珈鎖
而唔係青春ping ping ban ban既燦爛
明就明,唔明大個啲或者有過奇妙關係就會明
呢兩個人既微妙關係
可以係好既玩伴
但唔會一齊
想越界,但又無人主動
想佔有,但又not in any position to ask for anything
有時限要完結或者重回原本生活
Undefined 同 go with the flow既關係令人睇到心癢
充滿成長既無力感同珈鎖
而唔係青春ping ping ban ban既燦爛
明就明,或者有過奇妙關係都會明
你講中晒,我都係完全覺得冇乜嘢好經典,睇唔起亞洲文化呢個位我都覺得冇乜特別內涵,加上各種虛無縹緲,咁多年都唔知有人鍾意啲乜,啲音樂幾好聽,但係嗰種虛無感我唔覺得有咩值得好吹奏
上年去京都啲寺一路聽呢首歌一路影相
構圖能力+10
Feel +100
個撚個post都見撚到你 你煩唔撚煩?
你老母好撚快俾人輪姦死
收皮啦柒頭
到底幾時會有人講,最後到底佢地滋滋浸講咩
真心唔錯ge
係4月去住勁貴
唔好意思
起碼5年無掂過迪士尼啲野
唔洗屈
不過見你咁高高在上恥笑marvel 迪士尼覺得好笑姐
唔講以為你係邊個資深行內人
一開口就舉marvel disney 做例子黎串鳩我
係你條柒頭引戰先
含撚啦你
純粹講一句睇唔明迷失東京就沖出黎叫我睇disney marvel
無撚野下話你
邊位呀你
拍得幾靚
但醜化男人到仆街
好彩我唔係鍾意
中年危機
跟條囡就家散人離
有時虛無,係唯一可擁有
支持正字學會
覺得拍到日本人成班奇行種咁,就算融入唔到都唔係咁呀
唔知當時咩反應,但睇番wiki話當時日本果邊都覺得醜化佢地
男女主比我感覺都只係咁岩大家同國藉溝通到,冇特別深入既交流又唔係咩soulmate,完全合理化唔到佢地出軌既原因,後生靚女咁易鍾意一個做得佢老豆既呀叔?
睇到一頭霧水get唔到點解咁多好評
個vibe 正囉
唔明喎,我獨遊就好撚享受嘅
𨳒你老母係唔係想人人唔出post先安樂?!
嘩眾取寵,你全家生cancer呀!
嘩眾取寵譁眾取寵

個人簽名

───────────────────

https://humanum.arts.cuhk.edu.hk/Lexis/lexi-mf/search.php?word=%E9%BA%BB
夜麻麻都打得出
麻字發音係 maa4
冇料扮四條
誤人子弟
死開啦柒頭
唔識咩叫口語變調
譚(淡)仔、長沙灣(環)、夜麻(媽)麻(媽)。
唔查埋另一個cuhk嘅網睇下夜麻麻口語用咩聲調先衝出嚟柒
https://apps.itsc.cuhk.edu.hk/hanyu/Page/Search.aspx?id=377
X

F
用詞不當,未能理解句子的背後意思。
惟需多用腦,建議回家自行收貔。

BR
連登仔
可能你比較幸運感受唔到呢種孤獨。

對於我黎講成套戲拍得好好,原來平時自己感受緊既孤獨,竟然有人明白仲要拍到出黎。
呢種孤獨係好難同人解釋,如果我同身邊既人分享,好大機會覺得我係到無事呻吟,所以唯有收埋係心入面,但呢種孤獨始終都係揮之不去。

兩位主角咁,大家都貌似有美滿既生活,但唯獨大家都有種空虛感點都排解唔到,咁岩相遇發現大家都係咁空虛,先至令到佢地有共鳴connect到,唔關後生靚女定深入交流,就算係同語言都唔一定溝通到。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞