[Viu TV] 打天下2 4月15日首播 2130-2230 (5)

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
阿談演技真係無得彈
做呢啲正角又得
做不日成婚個癲婆又好正
應該就係咁,睇咗棠哥訪問,佢有講過類似嘅鋪排。
呢個係神俾馬剛正嘅考驗來
唔會沒對打,op已經有曬對打畫面
懶 蠟筆?
當日請示 出左九個聖筊
武田梨奈 沙織X和歌子
(rinatakeda 沙織Xワカコ)
飲酒果套都演得好正
如果有得夾埋之後打套醉拳一齊睇就好
(自己FF罷啦)
志浩老竇
佢已經做左暴食
懷疑可能係AK TIGER 莊惠 各自成長後,
打秘笈傳人? 或者打黑社會大佬?
https://youtu.be/-OpNwNrtQJg?si=YVPIq7FLN7zB6MiZ

Nus&Culottés - Spirit of Fire
第一季果首英文歌

PS.搵唔到一首係一模一樣唱
節目介紹有講:
落空奧運獎牌的莊惠(談善言),冀藉着參加全接觸空手道賽以挽回失落,豈料身受重創之餘更遭遇連番打擊,一蹶不振…師傅馬剛正(歐錦棠)遇車禍昏迷,醒後人面全非,紙皮道場瓦解,徒兒四散。關志浩(江𤒹生@MIRROR)被莊惠所拒,又被逼陷入格鬥賭局之中,更與莊惠決裂。日本空手狂女如月沙織(武田梨奈)來港追尋被苦纏多年的家族秘密和殺父之仇,竟掀起武術界各方追尋潛隱五十年的中日兩大宗師合著的所在;另方面,如月為追求空手道真義而視莊惠為目標,強弱懸殊,莊惠能否重新振作應戰?又如何面對毫無勝算的仗?「紙皮道場」眾人歷遍艱辛,最後命運如何?
一開頭以為武田個師叔係老母個契家佬
搵到歌詞 FROM
https://www.facebook.com/NusetCulottes/posts/vous-%C3%AAtes-beaucoup-%C3%A0-nous-les-demander-voici-donc-les-paroles-de-spirit-of-fireq/1116000521820564/

« I Wish I could meet the spirit of the fire
Because I have a prayer
I wish I could meet the spirit of the fire
I would cross the seas and climb the moutains
I would say mister fire you re burning so hard
May you give us so force
In the stars in the sun in the lava you burn
May you light up our hearts »
小穴如果知道朽屍食Sherman一定又黑化
啱啱開始追第一集,未敢睇討論
想問小月有冇出返嚟?
今季無小穴,無得再聽佢講朽師

交代咗佢同佢老母返咗大陸
之後套劇有咩事AK都話唔好搵佢
莊惠性格真係好黑人憎
寧願佢唔講野剩係打
文頌嫻都係
留低一個message
你唔好搵我啦
除咗口音,小穴堅正
如果我係剛正朽師,一定努力令佢懷孕
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞