[Viu TV] 打天下2 4月15日首播 2130-2230 (5)

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
首尾呼應原來唔係齋吹水
信教唔包你人生從此一帆風順架喎
出面d達官貴人講到信教有咁勁的都係誇大
又黎
Fb comment棠哥好似暗示個阿伯唔係2打6角色
可能真係佢負責抄
邊度有得睇?講起痴線㗎妹好想睇
今日無咩打
齋睇棠哥行街 唔使出片啦
係咪果招就係如來神掌
op果到有架嘛 成張枱爆破咁四分五裂
咪就係歐錦棠個Youtube channel 乜乜棠水舖
https://youtu.be/wXNmw5xFR8Q?si=X1RdvH8-_EGxiE7n

頭四集播出後都有bts
主要係d打戲
可能今集除左蠟筆果下之外真係唔算有打戲
YouTube有
佢講修練狂個架妹打樹,人哋問佢使唔使就住打
佢真打
係咪想影射佢師傅 佢師傅又係渣筆
我想問阿談個死鬼師傅係咪唔識全接觸
多謝!
唔識
當時莊惠,佢up到名但話唔太清楚
咁都唔明?
短短一兩分鐘獨腳戲可以帶到戲劇層次,幾次偽interview都係由客套說話到最後爆最real嗰句出嚟
然後講既內容係銜接到下集主題

但我唔知本身係咪有晒劇本定叫演員依角色心境即興做
應該係知依樣野但唔識

叫佢唔洗真係打落去
點知佢拳拳黎真隻手腫哂
睇完五集, 成套得阿談CARRY....

CHECK一CHECK, 換左導演, 唔怪之D"味道"同上季差咁大,
而且極到零散, 節奏都幾差下...唔好睇...
睇真D, 個導演拍過樹大招風架喎, 應該勁野啦, 點會咁架....
最後, 應該係好似樹大招風咁,
將D 零散故事線拉返埋一齊吧...應該。
(懷疑疫情期間導演無野做是但接鳩拍)

不過阿談做戲真係有料, 難怪連毛姐都讚佢有天份。
TIGER完全唔得, 佢有條靚比佢重有霸氣似個古惑仔, 佢好似學屆中學生拎左冠軍咁...
4年前覺得新人AK做得OK啦, 衝動型正義年青人,
4年後........屌你咩無進步, 重係面癱式演戲......失望。

VIU PR 可唔可以同你老細講,
不如搵阿談袁澧林呢D真係做戲潛力新人,
搵個好劇本好導演, 認真拍返套好戲出黎。

(好啦我知都無可能, 我都明搵MIRROR 下弦COLLAR PIXEL 5G 拍D廉價19低成本劇, 都好多人會讚好睇, EASY MONEY。)
一齊加油啦
講起都幾似樹大招風
擺明係如月沙織同莊惠兩個各自成長,最後碰頭
真係樹大招風,最後冇碰頭冇對打會鬧爆

阿談野人老師、food buddies,都唔差
加埋打天下,已經好過唔少人,再上就周家怡
周sir會幫你架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞