小米車問題開始浮現,剎車能力不足,足以致命

169 回覆
252 Like 13 Dislike
https://www.youtube.com/watch?v=Hzv8mhhkcWo

細鮑魚,2.2噸重車身(磷酸鐵鋰電池嘅缺點),輸比 model Y 太多,但宣傳時唔會講。

無得用 google map,北斗導航偏差嚴重

真係唔係個殼炒足 taycan 就得,好多工程計算同考慮,係要靠經驗累積嘅
唔緊要啦,1,400,000,000人扣1%都唔係好多
所謂自動導航,懷疑係 Hard coding,跟本不是人工智能
直播中三次差點撞車,要人為修正
希望唔好引入香港,如果唔係實出大事
新造係咁, 慢慢會進步啦
話哂都小米第一部車,tesla個d外星科技咁快俾小米跟到,我的國真的強大了
BYD challenger
冇乜所謂,中國人條命又唔值錢。有錢佬又唔會揸小米,一定買外國車。
咁你啲哎呀老竇死差佬買咗幾多部
人唔人工智能 同撞幾多次有乜關係。 車嘅自動導航都唔係即時學習, Tesla 都係data upload 去server 然後用 patch 去 distribute 返去架車到
但人地吹到係tesla 殺手喎
而家咁樣收唔收到尾嫁
model y 原裝已經係用冰寶鮑魚
我仲以為頭D既po嚟
講到香港有得用FSD 咁~
東升西降 咱們小米 遙遙領先
冇所謂啦,大陸人條命都唔值錢嘅
命得一條,試得一次
放心,我們不會辜負您的數據
吹大咗啦,而家好難落台
model Y 係剎車測試成績好好,係物件前12米停定,小米撞咗埋去,好明顯剎車唔夠力啦
你班人真係好負面
點解唔感激呢班車主為祖国崛起付出既野
真.14億人一人買一架 一年經驗數據頂外國車100年
其實平唔係問題
而係功能同安全佢竟然揀左功能
因為安全嘅車太多. 平車都太多
要鬥鬥唔嬴

但市面上暫時唔多車為左功能
放棄安全. 買家都冇考慮原來車係可以好唔安全
見到D功能好似好多就比人水左去買

就算唔出事
D功能完全做唔到位
一時得一時唔得
唔可靠最後同冇左功能冇分別
棺材車
咁咪進步左先買.
邊個買邊個ON9
貼錢投資間公司而自己只有一架垃圾車可以用
之後成功左你都係要比錢去換過架
貼錢比人做prototype 再貼埋條命同時間幫佢試車
呢D真係冇返咁上下愛國都搞唔店
馬路炸彈方面贏Teslun咪得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞