Bitcoin/Crypto 集中討論區 (524) Bitcoin 大底已見!準備ATH!

928 回覆
2 Like 0 Dislike
成個下午都無人講MANKEI airdrop
會派5199粒比 sol phone 2 holder.

CA 呢到自己睇進度
25hAyBQfoDhfWx9ay6rarbgvWGwDdNqcHsXS3jQ3mTDJ
66000已見底
用緊BTC 邊條chain
都應該係個4條,switch network 就見得番
提多句
你有本事入24個字都唔係connect with ledger plugin
你可以選擇重新開過個ledger wallet.
或者番去Cex 唔好用cold wallet

除非你要setup / restore一隻新cold wallet. 否則無任何情況會拎24隻字出黎
兩條address都係BC1字頭
應係都係Native Segwit,同一network?
還是可以唔同?
研究過Phantom,好似轉唔到network..
用BTC wallet
雖然我唔知點解你會搵solana wallet / 廢左一大半既evm wallet 去講BTC
你意思係我既然有Ledger,應該用返Ledger app?
因為我同時有Samo幣,但Ledger唔支援
所以至安裝Phantom plugin
因為我同時存有Samo幣,而Ledger似乎唔支援
所以至安裝Phantom,方便有需要時去Dex換幣
Ledger 睇唔睇到同你有無持有隻coin 無關
係ledger 懶,日日咁多coin 出邊得閒理

Whatever 主流wallet 都可以import from ledger. 唔係from private key / seed

Import 就confirmation 要用ledger sign transaction
你用seed / key 隊落software wallet 咁咪姐係無ledger

你都係聽下呢到d人講啦
saga 1 holder 今日收到
airdrop嚟
好,今晚返到去射走,以後唔偷懶
cold wallet同hot wallet分開兩條seed phrases
如果條數真係好大,再分開兩隻
都係,難怪聽到咁多人講同時有三、四隻Ledger
我心諗一條seed phrases,當多個後備wallet都係用兩隻
原來真係有將大幣同shitcoin分開擺既必要..
另外,買啲冇電池嘅ledger
上次響用ledger nano x send sol出去,成隻野freeze咗,等咗兩個鐘先冇電
再send先ok

唔知乜問題定未fix

分少少去hot wallet廢事搞到咁煩
Mstr有冇得痴下美股升多少少
btc太柒
難d
7碌monthly green candle都叫柒
俾時間Dca仲咁多要求
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞