GUNDAM SEED系列討論區28 - SEED FREEDOM 25 APR見

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
71兩邊最高權力都係種族主義者肯定冇得比
但依家嘅情況可能比destiny完73嗰一個moment更亂
小說好似都冇講得好深入
淨係最尾亞斯蘭同卡嘉蓮傾計有講下
你去邊間?台灣fd 話每間院送既都唔同
我今日個間送襟章
今日台灣睇完
有啲位成場都笑
氣氛好好

鬼國有人翻譯咗最尾
https://m.bilibili.com/video/BV1xt421G79b
淨係呢段其實還好
地球個邊因為accord所以logos再起打歐亞
但係地球不嬲都打緊係亂多左少少
plant就處理主戰派既叛亂純內政
2邊關係等plant處理完政局會好少少
對accord既取態就有啲複雜但都未係戰爭level
買左rg 自由
完全中伏
Seed d係個劇情同機體人物塑造太鳩,同seed對比太大

1.) Seed一出場主角同主要配角群5隻已經好高辨析度,又有唔同特色。Seed d露娜同雷仲係量產樣嘅渣古,就算古魯謝隻渣古都同量產好唔同,Seed d連後尾海湼隻橙渣古都冇乜特別,同量產藍老虎一樣。

2.) Seed 比咗你睇基拉登場揸自由有幾勁先,之後先出3小強打到佢差啲死,比觀眾睇到反派都有好高嘅水準,主角就算全力打都贏唔到住。Seed d第一場落場真已經打新3小強,正派反派都冇比到觀眾好驚豔嘅印象。仲要係套劇咁前嘅集數入面,新3小強勁啲果兩部已經比舊一代人嘅紅衣小隊揸量產渣古秒殺,觀眾已經會有個感覺新不如舊,因為3小強殺手伊薩古係seed打到最後一集爆曬甲加殘血先打死兩隻,阿斯蘭同基拉用兩部流星號配合先殺埋第3隻,而家阿斯蘭伊薩古頭幾集已經揸渣古人棍新3小強。戰鬥強度已經好撚差,舊3小強係打Seed mode全盛基拉搭部新機自由,新3小強打主角嘅第一部機仲要真未係全盛Mode。

3.) 配角戰績越打越好,大配伊薩古由被屌打到最尾連殺兩隻主角都搞唔掂嘅機。露娜同雷由頭到尾做過乜柒?

4.) 大boss出場壓場感好夠,比觀眾睇到真係一場好難打嘅Final battle,天意出場1次已經夠。傳說出場4次都冇驚豔嘅感覺。

天意一出嚟已經秒殺由劇頭出場到劇尾嘅機體,突擊同暴風係套劇嘅主要機體唔係雜卒。一同基拉打已經一槍一刀同流星號卸甲再浮游炮劏子彈,觀眾咪會覺得嘩遠攻近攻又勁,又守得,基拉點打呀。

傳說命運第一場屌你用嚟追渣古,第2場命運比突擊自由踢又空手奪白刃再開炮打中,再比殘血正義踢斷手,做反派boss機嘅張力冇曬。最尾仲要比阿斯蘭用同一招搞掂,觀眾心諗條友輸係同一樣嘢兩次,咁撚廢冇學習能力嘅點做final boss
好想要啲菲林點解去日本睇嗰陣係送筆
原來古魯謝有揸過揸古
一直以為淨係揸gin

第三點有啲bias
一來三小強已經係衰弱狀態
二來係二場1on1唔係圍毆
如果打1on1其中一個全盛三小強應該都會輸係機體差異
當然露娜同雷冇咩表現都真既
講Cgue下話seed渣古都未出
就係one on one先有得對比真one on one贏到Stella炸

古魯謝就係揸渣古去偵測比自由秒咗,後尾揸天意勁到咁,有反差觀眾先會印象深刻,Seed d都冇啲impressive嘅嘢
sor,是但啦,總之係講量產機個意思
淨係睇重點集數不如唔好睇啦
古魯謝揸個2部量產機同1部隊長機其實同其他人一樣 只係顏色唔同 姐係同海湼隻橙老虎一樣

btw睇返先知原來部GuAIZ原來係核能機既原型
然後impulse同strike concept咁似但其實冇關係 係由揸古發展出黎
嗰隻唔係渣古⋯⋯
Seed d係個劇情同機體人物塑造太鳩,同seed對比太大

1.) Seed一出場主角同主要配角群5隻已經好高辨析度,又有唔同特色。Seed d露娜同雷仲係量產樣嘅渣古,就算古魯謝隻渣古都同量產好唔同,Seed d連後尾海湼隻橙渣古都冇乜特別,同量產藍老虎一樣。

2.) Seed 比咗你睇基拉登場揸自由有幾勁先,之後先出3小強打到佢差啲死,比觀眾睇到反派都有好高嘅水準,主角就算全力打都贏唔到住。Seed d第一場落場真已經打新3小強,正派反派都冇比到觀眾好驚豔嘅印象。仲要係套劇咁前嘅集數入面,新3小強勁啲果兩部已經比舊一代人嘅紅衣小隊揸量產渣古秒殺,觀眾已經會有個感覺新不如舊,因為3小強殺手伊薩古係seed打到最後一集爆曬甲加殘血先打死兩隻,阿斯蘭同基拉用兩部流星號配合先殺埋第3隻,而家阿斯蘭伊薩古頭幾集已經揸渣古人棍新3小強。戰鬥強度已經好撚差,舊3小強係打Seed mode全盛基拉搭部新機自由,新3小強打主角嘅第一部機仲要真未係全盛Mode。

3.) 配角戰績越打越好,大配伊薩古由被屌打到最尾連殺兩隻主角都搞唔掂嘅機。露娜同雷由頭到尾做過乜柒?

4.) 大boss出場壓場感好夠,比觀眾睇到真係一場好難打嘅Final battle,天意出場1次已經夠。傳說出場4次都冇驚豔嘅感覺。

天意一出嚟已經秒殺由劇頭出場到劇尾嘅機體,突擊同暴風係套劇嘅主要機體唔係雜卒。一同基拉打已經一槍一刀同流星號卸甲再浮游炮劏子彈,觀眾咪會覺得嘩遠攻近攻又勁,又守得,基拉點打呀。

傳說命運第一場屌你用嚟追渣古,第2場命運比突擊自由踢又空手奪白刃再開炮打中,再比殘血正義踢斷手,做反派boss機嘅張力冇曬。最尾仲要比阿斯蘭用同一招搞掂,觀眾心諗條友輸係同一樣嘢兩次,咁撚廢冇學習能力嘅點做final boss
原來古魯謝有揸過揸古
一直以為淨係揸gin

第三點有啲bias
一來三小強已經係衰弱狀態
二來係二場1on1唔係圍毆
如果打1on1其中一個全盛三小強應該都會輸係機體差異
當然露娜同雷冇咩表現都真既

開頭反而仲多啲
4DX係送襟章啊
2D送原畫
唔會唔同吧
好似札多成堆新世代機體都係渣古發展出嚟
佢撚你
ザクとは違うんだよ、ザクとは!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞