想大家支持下吳慷仁呢個演員

230 回覆
1867 Like 28 Dislike
我以為我的溫柔 能給你整個宇宙

原來妳早就想好 妳要留在誰的身旁
平淡劇情
但貼地,幾好睇!
每次見到哩段就要起歌~
我以為我的溫柔,能給你整個宇宙
係咪傳說中嘅方法演技
輸比吳建豪
大家快啲睇但願人長久
做一哥
https://youtube.com/playlist?list=PLzgAweye8Ud4EVLFT0ciBE-nwGa15PTsq&feature=shared

出境事務所
全套劇喺YT有得睇
由台灣殯儀業出發探討生命同埋死亡

阿仁同某D演員
為咗呢套劇苦練客家話
講足二十集咁多
最後第一次提名金鐘男主(雖然當時失敗)

我一見到有人開始迷阿仁
就會叫佢煲返呢一部
因為真係好好睇

利申:入坑九年
麻醉風暴
仲有《一把青》
佢演嘅郭軫真係演技嶺峰嚟
加埋楊謹華又係神級
雖然30集 節奏又慢 但都大推
好整容樣
佢訪問癲到睇完唔接都同你講有咩好有咩唔好 傾下計睇下有冇咩幫到手 應該好撚多fd
姚淳耀、40、劉冠廷都算佢後輩喇
姚出道早但成名遲
40係一轉演員就大爆發,但都係近幾年嘅事
劉冠廷直頭係吳慷仁拎埋視帝佢先出道
但私心好推劉冠廷
佢喺大銀幕嘅表現好好,而且每部都精品
陽光普照、無聲、同學麥娜絲、消失的情人節、詭扯、老狐狸
就咁數已經好多
睇完我們與惡距離之後就覺得佢好好戲
飲醉之後吐真言個幕間唔中都會拎返出黎j
希望大家支持埋黃迪揚 上年既金鐘迷你劇集男配
佢最近套鹽水大飯店講台灣美麗島事件 真係做得超好
富都青年

為咗細佬 咩都會幫佢

最後爆發 發洩咁多年嘅屈壓

無人幫佢 咩都靠自己 但個結局係咁慘
金馬提名個段睇到呆左
見到佢個樣都第一時間諗起花拓也
支持
sor我用字用得唔精準,
我係想講年資、戲路、圈中地位、成就、實力同佢最接近嘅幾個.

不過其實佢哋三個一開始都係做劇團 曝光度少,
所以感覺演戲資歷會淺啲,
尤其40做戲已經做咗十幾年,
只係大爆發前搵佢嘅都係偶像劇配角,
基本上都係同一類角色,
劇本老尷 發揮空間唔多 表現又唔算突出,
依家睇番佢以前啲戲都會覺得佢依幾年痴咗線,
啪着咗個做戲嘅開關.

有時會覺得揀戲真係好重要,
同樣質素嘅劇本、主創等等因素,
電影比起劇集可以幫演員拉高好多海外知名度,
所以見冠廷接到咁多電影都好戥佢開心,
佢非常值得更多觀眾認識
唔記得邊套 類似係做人渣老公 返到屋企精神虐待佢嘅靚女老婆 甚至家暴 冷暴力

喺職場上非禮女同事 然後居然可以刻意喺其他同事面前扮到係女同事騷擾佢

我覺得反派好多人都識做

呢啲追求情緒變換 微表情變化嘅戲 佢都做得好好
台狗關香港人咩事
她和他的她(Netflix)

佢每次言語或者行為侵犯許瑋甯/賈靜雯
我睇到都打曬冷震
一把青剩係連俞涵都有排J
呢種氣質嘅女演員香港一個都無
佢都算係狗?
佢好欣賞香港同埋努力融合環境㗎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞