北海道11歲少女惡作劇丟BB彈 雙親登門陪道歉卻遭刺殺

147 回覆
133 Like 12 Dislike
點解咁輕 日本人命特別賤?
殺一個都應該終身/死刑啦下話
有咩國家係殺一個人就會判死刑?
直接死刑喇,痴線佬
老美判一級謀殺幾時寫要多人先死刑到?
估下兇手諗咩姐
好似電影寄生上流最後個老豆一刀桶落去個有錢佬到咁,
有時人抑壓得太耐既情緒可以因為對方一個表情或者動作就Trigger倒,
殺意萌生可能只係經過幾秒鐘.
一般呀
就算美國一般都唔會殺一個就判死刑
強烈建議政府捉晒呢度啲犯罪預備軍入小欖
點先叫一般?
你一開始問有邊個國家一個人就判死刑我答你美國就算啦好嗎
都唔知日本睇人命睇到太輕定大愛到覺得殺人犯仲有機會重返社會
先撩者賤原則
大刀會
點樣殺,另外有咩罪,殺幾多人,全部都係量刑基準
無論美國定日本都唔會只要殺一個人就立即判死判
但你先姦後殺再分屍果類就有機會死刑
連續殺人都係其中一個基準

日本有所謂永山基準,但唔係明文法律,只係根據案例歸納出黎,判得死刑一般都係殺左三個以上,但都有殘殺case係殺一兩人都死刑
唔係大哂,都唔使殺人呀
我都明一般係唔會 但法律好睇個官點判
上網隨便搵都可以搵到有前料既人殺一個人就判一級謀殺死刑
真係好多野考慮既 你都識講作案手法好癲果啲都好易死刑
都係唔好off太多topic喇
btw呢單咁癲都唔算殘殺 插咁多刀喎
第一次見面當佢冇謀殺方向咁樣我都覺得唔對路
唉 全個世界都有白卡
呢個case正常都唔會死刑,除非條友癲到庭上屌柒死者家屬,有個case就係咁殺一個都死刑
就算一審陪審團俾死刑決定,二審冇陪審團,個官9成9都會改判終生
插一兩刀要害就話係清醒有預謀姐
插咁多刀肯定只係一時失控
見到bb 彈都pdst 啦 咁搞法
出膠po 大晒?
你又知佢係日本人?
唔信日本人會做呢d 野
你唔係咁大個人都未見過D特登搞事既細路下?
一日未遇到個癲既...佢地都會覺得好好玩...好威...D人唔可以對佢地點...
特別幾個聚埋一齊仲大膽...佢都係同個友人一齊玩...
桶父母而唔係桶個女都幾陰毒
個女一世都記得自己貪玩害死老豆
個女出生黎攞債
你知唔知咩係律師
唔知以為個女仔係扔炸彈, 對方嬲到要捅人哋父母, 仲要捅到唔停手
所以。。唔可以。。搞啲白卡
如果嗰個人有白卡
真係唔好搞佢
個細路下次唔會了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞