全球最佳機場2024最新排名,香港排第11名

386 回覆
309 Like 23 Dislike
配套足,少改
香港係拆9左個T2先跌出十大
佢另外有一堆細項前10機場
應該係評分標準之一
最乾淨機場:東京羽田機場
最好機場酒店:樟宜皇冠假日酒店
最佳地區機場:中部國際機場
最佳國內機場:東京羽田機場
最佳廉航用客運大樓:巴黎戴高樂機場T3
最佳機場職員:東京成田機場
最家庭友善機場:南韓仁川機場
最佳進步機場:北海道新千歲機場
最佳美術機場:美國休斯敦機場系統
最佳購物機場:多哈哈馬德機場
最佳餐廳機場:土耳其伊斯坦布爾機場
最佳入境機場:新加坡樟宜機場
最佳安全機場:羅馬法林明高機場
最佳行李運輸:大阪關西機場
最佳無障礙機場:東京成田機場
香港有前10既
最乾淨機場:第8
最佳機場職員:第6
最佳入境機場:第8
最佳無障礙機場:第10
唔知實際點評分同利申無去過歐美機場
香港機場又無野食又無野買(選擇少又貴)
廁所尿兜播埋d19片3秒就循環一次又無內容,洗手盤10個有5個壞
d叉電位仲衰10個壞7-8個
如果唔係大d同表面乾淨d,連曼谷機場都不如
boarding gate真係靚
但出面依舊又細又暗
頭5 我去過4個,唔覺有咩優勢

最on9 係 sin, security 係上機前,好煩
羅馬唯一講得上ok就係幾乾淨 個機場好撚簡陋憑咩同香港差唔多
呢d排名成日覺得有d係科水買返黎
特別係星加坡
試過10年前係星加坡轉機畀人撩做問卷
話幫佢哋講好說話就有啲紀念品送
見到周圍流連啲力架/吉卜賽人都覺得唔乾淨
我又冇乜印象有人流連 我淨係記得去過嘅廁所都幾乾淨
Zurich Airport
但係喺機場嘅角度嚟講,上機前一刻才 check,對航班安全係最有保障
咁佢好多位置,eg 洗手間、海關,都有個 Mon仔叫你俾分
你真係覺得唔好,咪喺嗰度反映囉
成日delay 罷工有L機會入十大customer satisfaction?
計Dissatisfaction 就有佢份top 10
問題係我連野飲同水都唔拎得上機
入到去又無位可以斟水 我水耗量大或者我坐廉航咁點搞?
名古屋點解係最佳地區?
關西機場次次丟到我個gip黑晒
関西一早要跌落嚟啦又殘又舊又慢
呢d咪用啱錢

好過自己派雪糕
香港機場個public wifi係幾快嘅
香港機場硬件係垃圾

冬天去羽場機場落機去完廁所洗手竟然係出暖水
出到去坐啲櫈勁舒服然後發現所有櫈隔離係有得叉電仲要port係夠隔離左右用

由呢啲細節位真係反映出xg玩撚完,隨時衰過支那啲機場
唔撚係呀,個wifi慢到load唔到
好多窮航都行羽田線
緊係多人撐啦
拆左t2 咩??
咁d budget airline 去邊到boarding
發完債拎錢去買ranking
曼城,倫敦 雙雙無份
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞