發覺越來越多人擔心owp過期加拿大pr都未批

54 回覆
27 Like 2 Dislike
cpp同唔可以離境有咩關係
何不食肉糜
其實就講左會特事特辦既
但係咪真係咁實牙實齒就唔知啦
一個人去加拿大生存唔到啦…
香港人又唔團結…唔幫人 幫完人條友就潛水無下次..
加拿大無人介紹好難找工…人地印仔不問全部照介紹同鄉….就算單拖都玩到逐家逐戶拍門派cv…
香港人? 繼續坐係電腦到send email等運到..

香港人唔夠玩架….除非有錢退休…如果唔係等回流香港見
呢家有cpp1 cpp2 cpp3,你返得幾多次
仲未計長時間離境係有風險拒絕你入境
咁我講嗰啲野有邊樣唔係真先….
加拿大真係大鑊喎…當然實有啲人係加拿大搞得掂…
但大部份都捱得好辛苦….你睇下現在啲租升到…人工又有幾多? 物價又幾多?

同埋印仔多到移民啲部門出聲要打難民申請….不過太遲啦…港仔現在一盤散沙…搞個遊行加速pr 都搞唔起得小貓幾隻…仲講話找工賺錢
冇呀 我叫你加油努力
亦唔想駁你同你泥漿摔角
費事騎劫個post
印狗人品幾差都好過你啲鍵盤撚見到同胞有事扮睇唔到
咁講
見你班香港人都唔係好似烏克蘭咁
有生命危險,家園無哂
就入返普通隊囉
依家死都唔肯走 一拎到護照就走
Cut印度人仲好啦 一年四十萬個印度人
所謂救生艇計劃,最重要嘅地方就係要批PR都係快手,有PR先係半個自己人

而家咁樣玩行政程序,按佢嘅數字計算,百幾年都未會批得到
咁你幫咗手足未
欣賞你講真話
我見有啲人講做咩咁緊張個pr?你唔鐘意加拿大咩? 工簽都生存到呀!
呢啲言論我真係得啖笑
老老實實,移民去任何一個地方生活,其實就係想要一個保,即係最基本嘅要求就係衣食住行可以響呢個地方得到穩定嘅保障;一日未攞到PR做半個自己人,一日呢啲嘢都係唔穩陣

你俾咗PR人哋,講得難聽啲,嗰個國籍同護照申請嘅時候拖延一下遲啲比都冇咩問題,但你連PR都拖延,人哋會覺得好唔穩定
班stream b狗幾時出黎遊行
祝你永續owp

Copy from facebook

hkpathway無bowp續期等pr。Stream B分早期同晚期,早期來的可以申請多一張工簽,有多一個三年等;晚期只可用原本的工簽續期,續幾多跟Officer心情,StreamB問題不大

但StreamA就慘喇!佢哋讀完書申請pgwp工簽,呢種工簽唔同owp,係無得續期,讀嗰科幾多年張簽就跟住幾多年,即讀兩年整餅就兩年工簽,等完就變旅客。StreamA大部分係家庭,父母兩年工簽完咗,變旅客,小朋友連帶變旅客無得讀書。往史半年批PR可以喺工簽過期前有PR,而家等過期都未有。
又真 可以唔洗咁快有PR 永續OWP都夠
Self-sign唔驚
就咁睇stream A 真係好難喺體制內搞到,成件事係寄生喺現有國際留學生個框架下,喺佢要郁印度班假國際生大環境下,真係好難鬆俾你。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞