[LoL]英雄聯盟 S14比賽討論區(1508)

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
咁如果lck msi champ 係唔係五隊去worlds
唔是好get
LCK MSI champ即係GEN/T1 直入世界賽,再剩3個位俾LCK
睇多次個rule 發現原來就算攞曬msi冠亞
都係四個世界賽位 係計賽區排名比多個位
純粹唯一變左嘅只係champ直通worlds
4隊
唔get點解你唔get

簡單講不嬲四大賽區都只係guarantee左3個位(playin唔計)
4seed係additional既
今次只係改左呢個位既決定方法
移民
prince fa左

希望廢老快啲接受朴寶英
https://youtu.be/uwaSdYZOVkU?si=c6DEEUBmLJlZ5ty2
Lehends講返Game 5 Annie係俾T1 ban咗Lulu之後喺Annie同Yuumi之間panic揀
同埋Chovy 自信pick Corki打Orianna話自己處理到
佢地未試過game5陣容都贏到
大癲
但Corki 同 Annie 都唔係Game5贏既關鍵, 係T1 已經處理唔到揸住兩個頭既黑人, 真係on9 英
雖然係on9英但on9唔過壽司坦對坦送兩個單殺比人
Nerf到唔係100% BP啦
又唔見其他人嗰隻打到咁
Corki贏球女線
Annie對線唔輸+捉死oner比頭corki
都係關鍵啦
Annie唔係,但Corki點會唔係
條線suppose會爆,但可以平線,後期outrange射到T1仆街
而家嘅Ksante嚟講得Kiin嗰隻睇落咁on9,人問題多過英問題
Game 2 嗰隻Ksante
請尊重FMVP
最好笑係Chovy同Lehends講中路嚟講Neeko屌打Annie
屌咗牙Kiin成季隻Ksante廢到仆街,結果
Regular笑過
Playoff唔敢出聲 唉屌佢老母
Msi就有得反
今次又兜去邊
今年會係geng嘅golden road

corki 前期頂得住球女已經好L勁

瞓左個Playoff無睇
Geng上路係唔係廢過上年
佢唔係頂住咁簡單
係壓住勁老黎砌
扭到晒破女QW之外都要靠Oner送紅buff
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞